Ingrediente. 1/2 but de porc (3 kg), sare, piper, usturoi, ulei, cimbru, tarhon dupa gust, cateva rondele de ananas (din compot), cateva boabe de struguri si cateva masline pentru ornat.

Mod de preparare. Se ia un but (buture) de porc sau o jumatate, se sareaza, se pipereaza, se impaneaza cu usturoi si se lasa la rece cam o ora. Se asaza intr-o tava, cu ulei si putina apa, se presara cimbru, tarhon si se da la cuptor pentru 3 ore. In timpul coacerii, se stropeste mereu cu zeama din tava. Este gata cand s-a fragezit si s-a rumenit frumos. Se serveste intreg, pe un platou, cu sosul alaturi si cu garnitura de legume. Dupa dorinta, se poate orna cu rondele de ananas, boabe de struguri si masline.

(reteta trimisa de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, Alexandria, jud. Teleorman)

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News