”Florin Cioabă a reuşit să ţină ţiganii în frâu până acum. Acum, că eu sunt mai bătrân, Cioabă mă ajuta foarte mult. Îi spuneam unde sunt probleme şi el se ducea la Arad, la Craiova, la Suceava, la Iaşi. Toată ţara era sub control… Sunt 26 de caste de romi. Aceste 26 de caste sunt 26 de neamuri şi aceste neamuri fiecare are tradiţia lor. Mai ales pe geambaşii de cai. Sunt cei mai periculoşi. Pleacă, se duc şi nu ştii unde se duc şi nu doar că se duc să facăp ceva bun, poate, dar se apucă de furat, de înşelat şi atunci tot ce fac ei rău vine asupra noastră, că şi noi suntem ţigani. Dar noi suntem corbi. Cioara face ce face cioara şi cade pe corb, care e ocrotit de lege”, a povestit Împăratul Iulian.
În ceea ce priveşte urmaşul lui Cioabă, tradiţia spune că fiul cel mare ar trebui să prea tronul. ”Dorin, după lege, trebuie să moştenească. Dar asta se va stabili după 2 – 3 săptămâni, nu acum. Acum avem un interimar care trebuie să fie aici lângă noi. Este Bazilu Mătase de la Băileşti, care a fost tot timpul cu Cioabă şi cunoaşte totul”, a mai spus Iulian, care a depănat amintiri din tinereţea sa şi a defunctului rege. ”Noi suntem din aceeaşi familie. Tatăl lui cu mine suntem verişori primari. Tatăl lui a fost înfiat, crescut de bulibaşa, bătrânul Gheorghe Cioabă. Noi am început, eu cu Ion, să mergem la şcoală imediat ce am venit din Transnistria”, şi-a amintit împăratul.
În zilele ce urmează, comunitatea de romi va organiza la Sibiu funeralii demne de un conducător. ”Pentru întreaga comunitate, să fie liniştiţi, să facă în aşa fel să nu se întâmple în ţară ceva, să caute să vină la funeralii care se vor ţine la Sibiu, la momântul tatălui său Cioabă şi pentru asta dorim ca în România să fie linişte, să înţeleagă că acum suntem într-un mare necaz şi până se vor linişti lucrurile noi o să mulţumim. O să alegem, de asemenea, şefi în toate judeţele ţării, o să avem grijă de ei de aici, de la Sibiu. Doliu se va ţine 30 de zile, iar în timpul acesta, noi vom ţine Consiliul Suprem de Conducere al etniei”, a încheiat Iulian.