Deși a primit aviz de mutare a stâlpului, proprietarul nu a ținut cont și s-a apucat să ridice imobilul.
„Proprietarul terenului a obtinut de la primarie o autorizatie de constructie .In momentul cand a facut proiectul a constantat ca stalpul se afla la limita de proprietate si atunci incurca constructia cladirii respective. Deși a solicitat la primărie un aviz pentru a putea muta stâlpul, acest lucru nu s-a întâmplat. S-a discutat cu proprietarul să mute stâlpul pe cheltuiala lui. A fost de acord, dar s-a apucat să construiască și stâlpul nu l-a mutat”, ne-a declarat Dorin Maican, director executiv al Direcției de administrare a patrimoniului public și privat.
Potrivit aceluiași reprezentat al primăriei, cei care s-au ocupat de acest caz au dat autorizația de construcție prea ușor.”Greșeala mai e și în momentul când se dă autorizația trebuie să se verifice să vadă dacă se încadrează în proiectul respectiv”, a adăugat el.
Un fost inginer la o companie de electricitate, Marian Ionescu, este de părere că lucrareaa fost efectuată greșit. „Nu mi se pare normal după normele tehnice de coexistență, de apropiere sau de traversare între rețele și clădiri. Trebuia să fie fundația stâlpului la un metru față de clădire. Distanța de apropiere nu e respectată, trece prin balconul ăla, terasa aia ce e acolo. Se pot întâmpla accidente”, ne-a explicat Ionescu.
Proprietarul clădirii nu a putut fi contactat. Acesta este plecat în străinătate, însă este așteptat de anagajații primăriei pentru a remedia situația inedită pe care a creat-o.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro