Milişăuţi, Suceava –
Îşi vând murăturile în drum
Şoseaua care traversează oraşul sucevean Milişăuţi este împânzită de măsuţe pline cu borcane cu murături, compoturi şi dulceţuri. Oamenii de aici şi-au făcut un mod de viaţă din a cultiva legume şi fructe, special ca să le conserve şi să le vândă celor care trec prin zonă.
Berislăveşti, Vâlcea –
Căzi de baie pe post de jgheaburi
Spiritul practic i-a ajutat pe sătenii din localitatea vâlceană Berislăveşti să găsească o utilitate căzilor de baie ieşite din uz. Acestea au fost transformate în jgheaburi pentru adăparea animalelor care se întorc de la păşunat. Oamenii au improvizat o conductă care alimentează jgheaburile de la un izvor din pădure.
Iabalcea, Caraş-Severin –
Trăiesc numai cu apă de ploaie
În satul Iabalcea, Caraş-Severin, situat pe o stâncă uriaşă de calcar, singura sursă de apă potabilă este… apa de ploaie. Oamenii de aici şi-au construit adevărate bazine, pentru a capta lichidul vieţii, iar în anii cei mai secetoşi ajutorul vine de la cisternele pompierilor.
Baia Mare, Maramureş –
A inventatgarajul pliabil
Radu Gavril Ghirloţean din Baia Mare, Maramureş, a găsit singur o soluţie la problema care s-a ivit atunci când şi-a luat o maşină nouă. El a inventat un garaj pliabil, a cărui structură e realizată din tije din fibră de sticlă acoperite cu un nailon impermeabil. Garajul pliant, care a fost brevetat şi care costă 200 de euro, poate fi ţinut în portbagaj, deoarece cântăreşte doar 4 kilograme.
Măicuţele îşi fac reclamă pe blog
Măicuţele de la Mănăstirea Naşterea Maicii Domnului din Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin, au înţeles importanţa noii tehnologii şi nu se tem să o folosească. Ele şi-au făcut un blog prin care promovează lăcaşul de cult şi condiţiile de cazare oferite în aşezământul lor.