La termenul de marți al procesului judecătorul de caz a ridicat o excepție din oficiu potrivit căreia judecata în acest caz ar trebui suspendată în contextul în care Iorga Moraru este judecată pe latură penală într-un dosar DNA.
Mai precis s-a invocat reglementarea legală potrivit căreia latura penală ține în loc judecata în cauzele civile dar avocatul acesteia a cerut continurea dezbaterilor în dosarul clientei sale.
Judecătorul a stabilit că va da peste o săptămână o soluție privind excepția pe care a ridicat-o din oficiu și funcție de ce va decide va cita în continuare părțile din dosar.
Vrea bani de la DNA
Procurorul Mihaiela Iorga a cerut, în instanţă, despăgubiri de 10.000 de euro de la șefa DNA Laura Codruţa Kovesi, de la adjunctul DNA Marius Iacob şi instituţia procurorului şef al DNA, pentru perioada de după revocarea din funcţia de procuror al Direcţiei.
Magistratul suspendat a făcut cererea la Curtea de Apel Bucureşti în 24 noiembrie 2017.
Judecată pentru favorizare și fals
Procurorul anticorupție, Mihaiela Iorga, a fost trimis în judecată, în februarie, de colegii de la DNA Ploiești, fiind acuzat de favorizarea făptuitorului și şi fals intelectual.
Mihaiela Iorga a fost revocată din Direcţie, însă şi-a reluat postul după o decizie a instanţei.
Greu de „pensionat”
În vara lui 2017, Mihaela Iorga a fost revocată din funcție de către Laura Codruța Kovesi pe motiv că nu ar fi înregistrat un denunț.
Procuroarea a contestat decizia la Curtea de Apel din București, iar magistrații de acolo i-au dat câștig de cauză.
La începutul lunii octombrie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis că Mihaiela Moraru Iorga – revocată din DNA în luna iulie – se va putea întoarce la Direcţia Naţională Anticorupţie.
În 5 iulie 2017, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga de la DNA, după ce au fost audiaţi în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, iar aceasta a avizat revocarea, conform solicitării adresate de către şefa DNA.
Lipsa de imparțialitate
Lui Moraru Iorga i s-a reproşat că nu a înregistrat un denunţ conform procedurilor legale, iar lui Doru Ţuluş că a soluţionat dosare în care era implicată o persoană cu care avea „raporturi civile”, ceea ce i-ar fi afectat imparţialitatea. Ea a negat aceste acuzații.
Ulterior, procurorii DNA Mihaiela Iorga, Doru Ţuluş şi Marin Nicolae au sesizat Inspecţia Judiciară, acuzând că procurorul şef al DNA se implică în ancheta privind înregistrarea unei şedinţe a DNA, făcând presiuni asupra procurorilor şi solicitând teste cu detectorul de minciuni.
Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţulus au contestat şi la CSM decizia de revocare.