Doi australieni pretind ca au inventat o caciula cu adevarat „inteligenta”. Ea foloseste impulsuri magnetice care stimuleaza diverse parti ale creierului celui care o poarta. Acesta va dovedi astfel mai multa imaginatie in diverse activitati creative. Ganditi-va ce bine ar fi ca atunci cand avem cea mai mare nevoie de creativitate sa tragem pe cap o caciula care sa faca aproape toata treaba. Nu este vorba de vreun scenariu de film, ci de o noua inventie, realizata de cercetatorii australieni de la Universitatea din Sydney.
In cadrul unei conferinte de presa, au fost prezentate avantajele acestei noi metode de dezvoltare a inteligentei. „Caciula stimuleaza, prin intermediul undelor magnetice, diferite regiuni ale creierului, in functie de necesitati. Am pornit de la premisa ca toti oameni dispun de o capacitate speciala, care este asociata, in general, doar geniilor. Aceste talente ascunse pot fi declansate cu ajutorul magnetismului”, explica profesorul Allan Snyder, unul din inventatori. Testele efectuate de cercetatori pe 52 de voluntari au demonstrat utilitatea caciulii-minune. 46 de participanti la experiment si-au imbunatatit simtitor rezultatele la diferitele teste de inteligenta si perspicacitate in timp ce purtau pe cap noua inventie. „Aceasta realizare a noastra arunca o noua lumina asupra a tot ce inseamna creativitate. Am demonstrat ca aceasta poate fi stimulata foarte usor prin intermediul factorilor externi. Undele magnetice emise de caciula nu sunt daunatoare si stimuleaza tocmai acei centri nervosi care ne intereseaza. Bineinteles ca inainte de purtarea unei astfel de caciuli, neurologii trebuie sa stabileasca partea creierului unui pacient care trebuie stimulata”, spune Allan Snyder.
Oamenii de stiinta afirma ca inventia lor este foarte utila si pentru persoanele cu handicapuri psihice. „Exista persoane cu diverse boli psihice, care au un talent innascut pentru pictura, muzica sau matematica. Caciula „inteligenta” ii va ajuta sa-si puna in valoare talentul, sa faca lucruri de care in mod normal nu ar fi capabili si va functiona si ca metoda de terapie in spitalele de psihiatrie”, spune Snyder.

 
 

Urmărește-ne pe Google News