Alerta s-a dat la Spitalul Județean Satu Mare, după ce cadavrul unui bărbat a fost descoperit în fosa septică a bucătăriei unității medicale, scrie presasm.ro.
Locul în care a fost făcută macabra descoperire a fost împânzit de criminaliști. Surse din rândul anchetatorilor susțin că, din primele indicii, ar fi fost vorba despre un manechin, însă pompierii au găsit în fosa septică trupul unui bărbat.
Trupul nu intrase în putrefacție, semn că victima ar fi văzut în fosă de câteva zile. Procurorii au exclus ipoteza potrivit căreia bărbatul găsit mort ar fi un angajat al Spitalului Județean Satu Mare. Motivul: nimeni din conducerea unității medicale nu a recunoscut cadavrul.
Cadavrul descoperit în fosa septică a Spitalului Județean Satu Mare este al unui bărbat necunoscut
Din primele indicii, anchetatorii cred că ar fi vorba despre un pacient sau despre ruda unui pacient. Omul ar fi ieșit din clădire să fumeze și într-o clipă de neatenție nu a observat fosa septică în care a căzut. Totodată, criminaliștii cred că victima ar fi fost în stare de ebrietate.
Cazul a fost preluat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Corpul neînsuflețit va fi depus la morga Spitalului Județean în vederea efectuării autopsiei.
Statisticile arată că Spitalul Județean Satu Mare se numără între unitățile medicale cu o mortalitate mare în rândul pacienților. Un studiu realizat de Healthcare Business Solution (HSB) Group arată că trei persoane dintr-o sută își pierd viața, după ce se internează la cel mai mare Spital Județean Satu Mare.
Așa se face că județul Satu Mare se află în topul clasamentului la nivel național, urmați de vecinii din județul Maramureș. Numărul cel mai mic de persoane decedate în spitale se regăsește la Gorj (1%) și cel mai mare la Satu Mare (3%). La Cluj Napoca și București, rata mortalității ajunge la puțin peste 1,5%.
Managerul și fondatorul HBS, doctorul Horea Timiș, fost director al Direcției de Sănătate Publică Alba, a declarat pentru Alba24.ro că este vorba despre ”o analiză strict cantitativă iar din punct de vedere calitativ, cifrele nu sunt relevante întrucât în spitalele în care se tratează cazurile mai grele, rata mortalității este mai mare, cu toate că spitalul respectiv nu este inferior unuia care se ocupă de cazuri mai ușoare și unde același indicator este mai mic”.
sursă foto: presasm.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro