Decizia ca autopsia să fie amânată a fost luată după ce polițiștii implicați în capturarea sa – în timpul unei acțiuni derulate în zorii zilei de 22 aprilie -, au relatat în anchetă că bărbatul, înarmat cu țepușă metalică și o foarfecă, striga încontinuu ”covid, covid!”
Suspect de COVID-19
Din acel moment, Alexandru a intrat în categoria suspecților de coronavirus. Când a ajuns la spital, unde de altfel avea să și moară din cauza pierderii masive de sânge, lui Alexandru i s-au recoltat probe specifice pentru a se afla dacă este infectat cu COVID-19.
”Rezultatele au sosit la sfârșitul săptămânii trecute, la două zile după incident (n.r. vineri 24 aprilie). Abia atunci a fost programată necropsia, când am avut garanția medicală că bărbatul nu este infectat cu coronavirus. Nu puteam risca să-l autopsiem și să expunem cadrele medicale. Dar pentru că în weekend nu se fac autopsii, cadavrul a fost examinat azi (n.r. luni 27 aprilie)”, au explicat surse judiciare de ce Alexandru Găzdac a fost autopsiat după cinci zile de la momentul în care a fost ucis în acțiunea polițiștilor.
Agentul l-a împușcat în coapsă, în pulpă, în fesă și în abdomen
Cauza morții, stabilită în urma necropsiei, este o puternică
hemoragie produsă de cele patru proiectile trase de unul dintre cei doi agenți
care l-au urmărit pe bărbat până la etajul 13 al imobilului în care a avut loc
incidentul.
”Gloanțele l-au nimerit în abdomen, în coapsă, în fesă și în pulpă. Cauza morții este hemoragia puternică. A pierdut foarte mult sânge”, au explicat aceleași surse.
Polițistul este cercetat, iar arma i-a fost reținută și va fi expertizată balistic
Agentul care a tras șase focuri, dintre care patru l-au nimerit pe cel care îl atacase și îl rănise cu acea țepușă metalică și cu foarfeca, a declarat în anchetă că a acționat conform regulamentelor și că nu se consideră vinovat de moartea lui Alexandru Găzdac. Varianta agentului a fost consemnată la dosar și va fi verificată, cu probe și mărturii, în ancheta polițiștilor bucureșteni de la ”Omoruri”. Elemente importante va oferi și expertiza balistică efectuată armei de serviciu cu care s-a tras.
”Polițistul și-a susținut nevinovăția la audierile care au avut loc imediat după incident. În acest dosar penal, agentul – care nu mai merge o perioadă la serviciu, așa cum se procedează în situații similare soldate cu victimă – are calitatea de suspect de omor. Arma i-a fost luată pentru a fi expertizată balistic”, au adăugat surse judiciare.