”Așteptăm nominal listele prezentate de conducătorii unităților sanitare.
N-am primit lista de la nici un spital. Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a precizat Nelu Tătaru.
Întrebat dacă nu ”îl sâcâie” această situație, Nelu Tătaru a răspuns: ”Tocmai, faptul pentru care am cerut prelungirea coordonării de către Ministerul Sănătății a spitalelor din administrațiile publice locale arată faptul că ne sâcâie, așa cum ați spus și dumneavoastră, fiindcă trebuie făcută ordine și la nivelul spitalelor. Cât vom avea management pus pe alte criterii decât cele medicale sau manageriale, vom avea aceste situații”.
În plus, ministrul a spus că unii angajați au reclamat întârzierea plăților sau includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea acest drept.
Ministrul Sănătăţii spune că a luat în calcul plăţi pentru 75 de mii
de oameni şi contează pe 120 de milioane de euro bani europeni.
La începutul lunii aprilie, președintele României, Klaus Iohannis, anunța că a făcut o solicitare către premierul Ludovic Orban pentru acordarea unui bonus lunar de 500 de euro pentru cadrele medicale care intră în contact cu pacienți infectați cu coronavirus.
”Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil”, spunea atunci Klaus Iohannis.
Ulterior guvernul a decis în acest caz acordarea unui bonus de 2.500 de lei, care va fi impozitat cu 10%.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!