Blake Dinkin, fondatorul unei importante companii ce comercializează cafea, a studiat ipoteza excrementelor de leu sau de girafe înainte de a se orienta spre elefanții care mănâncă boabe de cafea în perioada de secetă în Asia de Sud-Est.
„Am crezut că dacă le voi da să mănânce boabe de cafea, voi obține o cafea bună. Dar era oribilă și de nebăut. A trebuit să treacă 9 ani pentru a obține ceea ce îmi doream cu adevărat”, spune Dinkin.
Stomacul elefantului acționează ca o oală sub presiune, spune producătorul care laudă aromele acestei băuturi cu aromă de iarbă și fructe, obținută din boabe care au intrat în contact cu alimentele consumate de elefanți. Iar acizii care facilitează digestia suprimă amărăciunea cafelei, asigură el.
Pentru a obține un kilogram de cafea, elefanții trebuie să mănânce 33 de kg de boabe de cafea în amestec cu orez și banane, asigură el. Această cafea, oferită doar în hotelurile de lux din Asia, se vinde cu 60 de euro pentru cinci cești de mărimea unui espresso. Raritatea acestei cafele (150 de kg la recolta din 2015) contribuie la imaginea sa de marcă.

 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News