Cafeaua creste nivelul zaharului in sange
Echipa de medici condusa de Dr. Hu a realizat acest studiu pe un numar de 126.000 de persoane. Barbatii si femeile care nu aveau cancer, boli de inima si diabet la inceputul acestui program de studiu, au fost monitorizati in mod regulat in legatura cu consumul de cafea sau de alte bauturi (aproximativ 50% dintre americani consuma cafea, in medie doua cesti pe zi). Cercetatorii au studiat apoi persoanele bolnave de diabet.
Descoperirea potrivit careia cafeaua poate proteja impotriva aparitiei diabetului este o veste buna pentru consumatorii de cafea, dar acest lucru nu inseamna ca „toata lumea trebuie sa se lase in voia acestei placeri”, a mai spus Dr. Hu.
Pe termen scurt, cafeaua stimuleaza sistemul nervos, creste nivelul zaharului in sange, intensifica bataile inimii, mareste tensiunea arteriala si arde grasimile. De asemenea, consumul de cafea reduce capacitatea insulinei de a scadea nivelul zaharului in sange. Efectul pe termen lung este putin cunoscut, desi potrivit Dr. Hu persoanele dezvolta toleranta la efectele imediate ale cofeinei in trei-patru zile.