Pericolul era de a se îneca din cauza curenţilor puternici care există, la ora actuală, pe râul Mureş. Apa e foarte rece şi prezenta un risc pentru animalele rămase izolate. Intervenţia a decurs în mod normal. Norocul nostru a fost că proprietarul a fost prin preajmă şi a colaborat foarte bine cu animalele, reuşind, în cele din urmă, să le aducem în siguranţă la mal”, a declarat locţiitor comandant detaşament, căpitan Mihai Dorobăţ.

„S-or speriat de o haită de câini şi s-or tot dus prin apă”

Când şi-a văzut caii teferi pe malul râului, proprietarul lor s-a bucurat nespus de mult. La fel şi ceilalţi rromi, adunaţi acolo, şi care locuiesc pe lângă groapa de gunoi. Ei zic că din cauza unor haite de câini animalele au rămas împotmolite în nămolul din apă. „P-aicea sunt sute de câini. Ei beau apă liniştiţi când o venit o haită. S-or speriat şi s-or tot dus până în mijlocul Mureşului”, a spus unul dintre rromii care susţine că a văzut cum s-a petrecut incidentul.

„Îs tare buni, că noi îi folosim la cărat de fiare vechi, de cartoane, de orişice. Bine că nu s-or înecat”, mai zice un altul. În final, osteniţi, dar nevătămaţi, caii, pe numele lor „Stela”, „Gelu” şi „Dana”, au fost înhămaţi la căruţe şi… şi-au văzut de drum.

Urmărește-ne pe Google News