Personalul de la Fenton Vets i-a dat câinelui acest nume deoarece picioarele suplimentare au fost parțial îmbinate, într-un fel care amintește de o coadă de sirenă.

Greenacres Rescue a lansat un apel de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile operației, după ce câinele a fost preluat de o familie de plasament. Apoi a intrat în operație la începutul acestei săptămâni, iar intervenția chirurgicală a fost un succes complet.

O examinare medicală a dezvăluit că animalul părea să aibă două picioare în plus, care se întâlneau la capăt ca o coadă de sirenă. Un purtător de cuvânt al Greenacres Rescue a declarat: „Membrele suplimentare au fost îndepărtate. Din fericire, faptul că aveau imagini CT a însemnat că nu au descoperit nimic neașteptat și, deși nu a fost o amputare obișnuită, a fost fără evenimente”.

„Când am vorbit (cu veterinarii, n.red.) era în recuperare, primind multă dragoste din partea echipei de asistente, dar fiți siguri că se descurcă bine. Sperăm că va avea acum o recuperare ușoară și rapidă”, a mai spus sursa citată.

Șeful Greenacres, Mikey Lawlor, s-a temut că Ariel și-ar putea pierde unul dintre picioarele normale din spate, în timpul operației. Picioarele suplimentare au împărțit un singur os al coapsei, care s-a împărțit în două oase ale tibiei la articulația genunchiului, dar nu erau funcționale.

Vicki Black, director la Spitalul de referință pentru animale mici din Langford Vets, a adăugat: „Ariel a fost un câine mic a cărui îngrijire a necesitat o colaborare strânsă între mai multe echipe conduse de specialiști, inclusiv ortopedie, chirurgia țesuturilor moi, anestezie și radiologie. Suntem încântați că un câine atât de drăguț și-a revenit bine după operație”.

Povestea lui Ariel a cucerit inimile a sute de oameni care s-au înscris pentru a-l adopta. Viitorul cățelușului nu a fost încă decis, organizația de caritate așteptând până când operația a fost finalizată, înainte de a lua în considerare cererile de adopție.

Urmărește-ne pe Google News