Si animalele sufera de caldura. Din cauza temperaturilor ridicate, acestea pot avea mari probleme. Potrivit specialistilor, cainii sunt cei mai afectati de canicula. Insolatia, deshidratarea, lesinul si cancerul de piele sunt cateva dintre afectiunile cu care se pot confrunta cateii. Mai mult, medicii avertizeaza ca din cauza caldurii animalele (cainii, pisicile si caii) pot deveni agresive.

‘Animalele afectate de caldura sunt extrem de agitate. Daca nu sunt lasate sa-si gaseasca un loc racoros, pot deveni agresive si isi pot ataca stapanii, ne-a spus dr. Beatrice Cristescu, medic veterinar.

Daca aveti un caine, este bine sa stiti cum il puteti feri de probleme in aceasta perioada. Iata cum trebuie sa procedati, potrivit dr. Cristescu, pentru a evita problemele:

Nu tineti sub nici o forma cateii in soare. Exista riscul sa faca arsuri de piele.

Evitati, pe cat posibil, plimbarile lungi la orele pranzului. Daca totusi este neaparata nevoie, alegeti zone umbroase.

Cainii, ca de altfel toate animalele de companie, nu trebuie lasati in aceasta perioada inchisi in masini sau in portbagaj.

Aveti grija sa aiba apa din belsug, iar hrana sa fie cat mai zemoasa.

Potrivit specialistilor, si pasarile au probleme din cauza caniculei.

Papagalii pot muri din cauza caldurii

Dr. Beatrice Cristescu spune ca papagalii sunt foarte sensibili. ‘Cei care au acasa o astfel de pasare nu trebuie sa o lase in balcon, direct in soare, dar nici in camera cu aer conditionat.  Si asta pentru ca papagalii sufera la schimbarile bruste de temperatura. Sunt cunoscute cazuri in care pasarile au murit de caldura, ne-a spus dr Cristescu.

Sase persoane, muscate

Sase bistriteni au ajuns la sfarsitul acestei saptamani la spitalul judetean, dupa ce au fost muscati din senin de caini, pisici si chiar de cai. Medicii au pus acest lucru pe seama nervozitatii animalelor care sufera si ele in aceste zile din cauza temperaturilor ridicate.

Cand trebuie sa-i duceti urgent la medic

Primele simptome care apar sunt legate de starea de agitatie a patrupedului si de faptul ca el cauta un loc racoros in care sa se ascunda. In faza a doua, pielea isi pierde elasticitatea, mucoasele sunt uscate, ochii sunt infundati in orbite, iar pulsul este rapid. ‘Depinde foarte mult cat a stat in soare si cata apa a baut. In cazul in care devine apatic si prezinta aceste simptome, trebuie dus cat mai repede la un medic, recomanda dr. Beatrice Cristescu.

 
 

Urmărește-ne pe Google News