Sfântul Vlasie a trăit pe vremea împăraților români Dioclețian și Licinus, aprigi prigonitori ai creștinilor. A fost episcopul Sevastiei Capadociei. Din cauza prigonirilor, se retrage în munți.

Sfântul Vlasie se ridicase la o asemenea măsură încât și fiarele îl ascultau și veneau să fie binecuvântate de el. De asemenea, prin mâinile lui se făceau multe tămăduiri. Vânătorii i-au găsit peștera și l-au dus în cetate.

Pătimirea mucenicească a sfântului nu a fost fără rod, căci în timpul pătimirii Sfântului Vlasie, șapte femei care îi urmau s-au alăturat mărturisirii sale. Printr-un vicleșug, arătându-se dornice a sluji idolilor, cele șapte femei au reușit să arunce în apă statuile. După ce au fost torturate, fericitelor femei le-au fost tăiate capetele. Cei doi copii ai uneia dintre sfintele femei au fost încredințați de această Sfântului Vlasie.

Tortionarul sfântului, Agricolă, a poruncit că Vlasie să fie aruncat în iezer, însă acesta, după ce a însemnat apă cu semnul Crucii, a mers pe apă că pe uscat. Văzând această, 68 de bărbați și-au pierdut viață încercând să imite puterea lui Hristos, invocându-i pe idolii lor. Sfântul Vlasie și cei doi copii au fost apoi uciși în afară orașului, prin tăierea capetelor, la 11 februarie.

Sfânta împărăteasa Teodora este cinstită pe 11 februarie. Împărăteasa Teodora alături de împărăteasa Irina sunt cele care au stabilit în urmă sinoadelor cinstirea sfintelor icoane. Puterea lui Hristos, invocându-i pe idolii lor. Sfântul Vlasie și cei doi copii au fost apoi uciși în afară orașului, prin tăierea capetelor, la 11 februarie.

Tot pe 11 februarie 2018 este și Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2018.


Mașini confiscate de ANAF, scoase la licitație. Ce autoturisme poți cumpăra cu 1.000 de lei

 
 

Urmărește-ne pe Google News