A rămas fără mamă de mică, astfel că a fost crescută de o femeie care locuia în apropierea cetăţii. A aflat de credinţa creştină de la cei din apropiere şi a început să trăiască în rugăciune, dorind să sufere pentru Hristos.
Tatăl său, aflând de alegerea fiicei, a îndepărtat-o şi o trata ca pe o străină.
Întâlnind-o întâmplător, în afara cetăţi guvernatorul Antiohiei a luat-o la reşedinţa sa, chiar dacă Sfânta Marina a mărturisit de la început că este creştină. Erau atunci vremuri de mare prigoană împotriva creştinilor, preoţii şi clericii, cei care ştiau şi credeau în Hristos Dumnezeu, vorbind despre întemeiere Bisericii Sale, se ascundeau de frica persecutorilor, unii prin pustietăţi, alţii prin munţi şi peşteri, iar alţii prin sate
Demnitarul din Antiohia a cerut-o în căsătorie şi i-a propus Sfintei Marina să jertfească zeilor. Sfânta l-a refuzat, mărturisindu-şi fără sfială credinţa, în auzul tuturor celor care priveau la scena de judecată desfăşurată în oraş, la care asistau mii de oameni. Iritat de răspuns, guvernatorul a supus-o la chinuri cumplite, pe care Sfânta Marina, deşi foarte tânără, le-a răbdat, fiind în cele din urmă condamnată la moarte şi ucisă în ziua de 17 iulie.
Calendar Ortodox 17 iulie. Sărbători religioase:
Calendarul Ortodox: Sf. Mare Mc. Marina; Sf. Ier. Eufrasie, episcopul Ionopolei
Calendarul Greco-catolic: Sf. m. Marina
Calendarul Romano-catolic: Ss. Alexie, cerşetor; Marcelina, fc.
Citește și: Preotul Pomohaci vs cântăreţul Pomohaci. Acuzat de corupere de minori, apărat de enoriaşi şi fanii înfocaţi
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro