Calendar Ortodox 2016. Sfânta Muceniță Agripina a luat cununa muceniciei în anul 275, în timpul domniei împăratului Valerian. Sfânta Agripina s-a născut la Roma într-o familie de creștini, primind încă din copilărie o educație în duhul Evangheliei lui Hristos, potrivit crestinortodox.ro.
Calendar Ortodox 2016. Mărturisind dreapta credință în vremea persecuțiilor, Sfânta Agripina a fost supusă la numeroase torturi. În timpul acestora muceniței i s-a arătat îngerul Domnului care a întărit-o. Dar nemaiputând suporta chinurile îngrozitoare la care a fost supusă, sufletul muceniței s-a mutat la Domnul.
Calendar Ortodox 2016. Însoțitoarele acesteia, Vasa, Paula și Agathonica au luat trupul sfintei și l-au dus în Sicilia. Pe locul unde au fost îngropate sfintele moaște a fost ridicată o biserică în cinstea Sfintei Mucenițe Agripina, unde, potivit tradiției, s-au petrecut numeroase minuni.
Sânziene 2016 (Drăgaica). Ce minuni sunt posibile în noaptea de Sânziene. Tradiții și superstiții
Calendar Ortodox 2016. Tot în această zi se face pomenirea:
- Sfintelor Vasa, Paula și Agatonica;
- Sfinților Mucenici Aristocleu preotul, Dimitrian diaconul și Atanasie anagnostul;
- Sfântului Mucenic Eustohie preotul și cei împreună cu el, Gaie nepotul sau, și fiii săi Lolia (Lulo), Prov și Urban (secolul al IV-lea);
Vineri, 24 iunie, se face pomenirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. De asemenea, tot în această zi se sărbătoresc Sânzienele sau Drăgaica. În fiecare an, pe 24 iunie, românii marchează sărbătoarea de Sânziene sau Drăgaica. Noaptea de Sânziene, cea care precede această zi (joi spre vineri) este considerată magică – minunile sunt posibile, forțele benefice, dar și cele negative ajung la apogeu. În Moldova, creștinii ortodocși se roagă la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Ei speră că vor scăpa astfel de necazuri și de boli.
Sânziene 2016 (Drăgaica). În noaptea de Sânziene se deschid Cerurile. Ce poți vedea la ora 00.00