Două dintre legi, pentru care a făcut presiuni cea mai mare uniune a actorilor de film și radiodifuziune, SAG-AFTRA, creează noi standarde pentru industria media din California. Unul dintre actele normative, AB 2602, cere ca studiourile să obțină permisiunea unui actor înainte de a crea cu ajutorul inteligenței artificiale o replică a vocii sau imaginii lor. Iar AB 1836 interzice studiourilor să creeze clone digitale ale actorilor care au murit, în lipsa unui consimțământ din partea moștenitorilor acestora.

O altă lege semnată de Gavin Newsom, 2355, cere dezvăluirea reclamelor politice generate de inteligența artificială. Sursa citată dă, în acest context, exemplul postării lui Donald Trump, candidat republican la alegerile prezidențiale, a unei imagini false cu Taylor Swift care părea că își exprimă susținerea pentru el. În realitate artista americană și-a declarat sprijinul pentru candidata democrată Kamala Harris.

„Casă pentru majoritatea companiilor de inteligență artificială de top din lume, California lucrează pentru a valorifica aceste tehnologii transformatoare pentru a ajuta la abordarea provocărilor stringente, studiind în același timp riscurile pe care le prezintă”, a transmis, marți, biroul guvernatorului printr-un comunicat de presă.

Gavin Newsom ia în considerare în prezent 38 de proiecte de lege legate de inteligența artificială, mai transmite sursa citată.

Fotografie ilustrativă: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News