UPDATE ora 19.50: Curtea de Apel București a șters de pe site numele lui Călin Georgescu din calitatea de reclamant și a rămas doar Asociaţia pentru Apărarea Libertăţilor Publice (APALP). Reprezentanții CAB nu au putut oferi o explicație.
Decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate între Călin Georgescu și echipa sa de avocați, au precizat reprezentanții fostului candidat la prezidențiale pentru Libertatea.
Știrea inițială: Călin Georgescu a dat în judecată nu mai puțin de 5 instituții ale statului, după decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, venită ca urmare a desecretizării documentelor din CSAT, se arată pe portalul instanțelor de judecată.
Călin Georgescu a dat în judecată Administrația Prezidențială, SRI, SIE, Ministerul Afacerilor Interne – DGPI și STS la Curtea de Apel București, iar instanța se reunește miercuri, 11 decembrie, la ora 15.00, pentru a discuta cererea lui Georgescu.
Curtea Constituțională a României a decis vineri, 6 decembrie, după o ședință care a durat mai bine de 5 ore să anuleze primul tur al alegerilor prezidențiale care a avut loc pe 24 noiembrie și a fost câștigat neașteptat de Călin Georgescu.
Decizia Curții, una fără precedent în istoria României, a fost luată prin vot, în unanimitate, de toți cei 9 judecători, cu doar două zile înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale.
Seara, președintele Klaus Iohannis a explicat mecanismul din spatele anulării alegerilor prezidențiale, începând cu informările primite de la serviciile secrete: „Am primit semnale, la început doar telefonice, de la servicii, că anumite lucruri sunt ciudate”.
Decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, luată după desecretizarea documentelor din CSAT care arătau cum a fost sprijinit Călin Georgescu
Administrația Prezidențială a desecretizat pe 4 decembrie documentele serviciilor secrete prezentate în şedinţa CSAT din 28 noiembrie în care s-au făcut dezvăluiri despre sprijinirea candidatului independent Călin Georgescu.
Concret, SRI și SIE au raportat activități care pun în pericol securitatea națională a României. SRI a identificat o campanie agresivă de promovare a lui Călin Georgescu pe TikTok, desfășurată cu încălcarea legislației electorale și prin manipularea algoritmilor rețelelor sociale pentru a-i crește rapid popularitatea.
În paralel, SIE a semnalat că România este o țintă pentru acțiuni hibride orchestrate de Rusia, inclusiv atacuri cibernetice, scurgeri de informații și acte de sabotaj pentru destabilizarea și influențarea opiniei publice din România în preajma alegerilor.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Moshu • 10.12.2024, 16:25
O ultima sarlatanie marca cg ! Incearca sa afle ce informatii au aia despre matrapazlicurile lui !!
ankadumitriu • 10.12.2024, 16:05
De ce nu este arestat acest instigator national? nu mai vrem sa auzim de el.
dargmar • 11.12.2024, 01:24
ankadumitriu • 10.12.2024, 16:05
De ce nu este arestat acest instigator national? nu mai vrem sa auzim de el.
Dintr-un motiv simplu: nici un sistem nu-i perfect,iar Romania e oricum destul de departe de asta,insa din fericire a evoluat totusi in ultimii 30 de ani si am reusit sa ne debarasam de obiceiurile preluate de la "luminatii" slavi unde sunt inchisi nu doar daca primesc ajutor din afara in valoare de milioane,ci chiar si daca doneaza cativa dolari ptr ajutoare umanitare indezirabile Kremlinului. Ii va veni vremea si lui CG sa dea socoteala, deocamdata e suficient ca i-au pus piedica, si lumea incepe sa vada cu adevarat cam ce fel de om e,si unde ii este locul de fapt ( la spitalul 9, nu la Cotroceni)
iugavirgil • 10.12.2024, 15:42
inseamna ca are asa zisi lui voluntare infiltrati in toate aceste institutii care il tin la curent cu tot ce este strict secret . informatia inseamna putere . ca sa te judeci cu asemenea institutii inseamna ca ai putere