UPDATE ora 19.50: Curtea de Apel București a șters de pe site numele lui Călin Georgescu din calitatea de reclamant și a rămas doar Asociaţia pentru Apărarea Libertăţilor Publice (APALP). Reprezentanții CAB nu au putut oferi o explicație.

Numele lui Călin Georgescu a fost șters de pe site-ul CAB, de la reclamanți

Decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate între Călin Georgescu și echipa sa de avocați, au precizat reprezentanții fostului candidat la prezidențiale pentru Libertatea.


Știrea inițială: Călin Georgescu a dat în judecată nu mai puțin de 5 instituții ale statului, după decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, venită ca urmare a desecretizării documentelor din CSAT, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Călin Georgescu a dat în judecată Administrația Prezidențială, SRI, SIE, Ministerul Afacerilor Interne – DGPI și STS la Curtea de Apel București, iar instanța se reunește miercuri, 11 decembrie, la ora 15.00, pentru a discuta cererea lui Georgescu.

Numele lui Călin Georgescu apare pe site-ul CAB, la reclamanți

Curtea Constituțională a României a decis vineri, 6 decembrie, după o ședință care a durat mai bine de 5 ore să anuleze primul tur al alegerilor prezidențiale care a avut loc pe 24 noiembrie și a fost câștigat neașteptat de Călin Georgescu.

Decizia Curții, una fără precedent în istoria României, a fost luată prin vot, în unanimitate, de toți cei 9 judecători, cu doar două zile înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale.

Seara, președintele Klaus Iohannis a explicat mecanismul din spatele anulării alegerilor prezidențiale, începând cu informările primite de la serviciile secrete: „Am primit semnale, la început doar telefonice, de la servicii, că anumite lucruri sunt ciudate”.

Decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, luată după desecretizarea documentelor din CSAT care arătau cum a fost sprijinit Călin Georgescu

Administrația Prezidențială a desecretizat pe 4 decembrie documentele serviciilor secrete prezentate în şedinţa CSAT din 28 noiembrie în care s-au făcut dezvăluiri despre sprijinirea candidatului independent Călin Georgescu.

Concret, SRI și SIE au raportat activități care pun în pericol securitatea națională a României. SRI a identificat o campanie agresivă de promovare a lui Călin Georgescu pe TikTok, desfășurată cu încălcarea legislației electorale și prin manipularea algoritmilor rețelelor sociale pentru a-i crește rapid popularitatea.

În paralel, SIE a semnalat că România este o țintă pentru acțiuni hibride orchestrate de Rusia, inclusiv atacuri cibernetice, scurgeri de informații și acte de sabotaj pentru destabilizarea și influențarea opiniei publice din România în preajma alegerilor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News