„Călin Georgescu va fi președinte de onoare în partidul AUR!”. Acest mesaj a fost postat, luni 24 ianuarie, pe pagina de facebook „Premierul Nostru”, pe care AUR i-a dedicat-o lui Georgescu.
Acesta a sărbătorit Mica Unire alături de liderii AUR la Iași. Se afla în dreapta lui George Simion când a fost stropit cu cerneală.
Urmele nu dispăruseră de pe fața copreședintelui AUR nici la întâlnirea pe care a avut-o ulterior cu susținătorii, acolo unde a fost oficializată cooptarea lui Georgescu în echipa de conducere.
Anunțul l-a făcut deputata Gianina Ștefan, Călin Georgescu a mulțumit de la tribună.
Sunt foarte onorat de propunerea făcută, pe care o accept cu toată inima. Pentru gloria eternă a neamului românesc.
Călin Georgescu:
„Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale”
La scurt timp după anunțul privind cooptarea în echipa AUR, George Simion a spus despre Călin Georgescu că este luat în calcul pentru o candidatură la Cotroceni.
„Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Acum, cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil”, a declarat George Simion, luni seara, la Antena 3.
George Simion nu vrea să candideze la Cotroceni
Liderul AUR a precizat totodată că nu ia în calcul să candideze la prezidențialele din 2024.
„Eu am 35 de ani, am tot timpul înainte. Cred că sunt oameni mult mai capabili – eu trebuie să mă pregătesc pentru viitor, pentru viitoarele funcții. Nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune. Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte a instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale Ce va fi vom vedea”, a precizat Simion.
Președintele Academiei Române, luat și el în calcul
Între posibilii candidați capabili să unifice „forțele patriotice”, copreședintele AUR l-a menționat și pe președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.
„Eu am mai spus în spațiul public de nenumărate ori: ne-am bucura în identificarea candidatului comun pe care trebuie să-l aibă forțele patriotice să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop. Dar, mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice”, a mai spus Simion.
Numirea în echipa de la vârful AUR vine într-un moment în care Călin Georgescu părea lansat pe cont propriu în campanie electorală. În ultima perioadă el a postat cu regularitate pe contul de youtube vizitele pe care le face în teritoriu sub auspiciile a două organizații: „Pământul Strămoșesc” și „Frăția Ortodoxă”.
Cine este Călin Georgescu
De-a lungul timpului, numele lui Călin Georgescu (59 de ani) a fost vehiculat în mai multe ocazii pentru preluarea funcției de premier.
Între cei care l-au promovat se numără și actorul Dan Puric, alături de care a lansat, în 2014, manifestul mişcării „Motivaţia: România”, mişcare naţionalist-ortodoxă, potrivit Mediafax.
Doctor în științe agricole (pedologie – studiul solurilor) din 1999, Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă.
Ulterior a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma. A mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Direcției Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe.
În presă, numele său a mai apărut ca reprezentant al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), informează sursa citată.
Antonescu, Codreanu și imunitatea naturală
În ultimii ani, Călin Georgescu s-a făcut remarcat prin mai multe luări de poziție controversate.
În noiembrie 2020, el a postat un clip pe Facebook în care spune că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi prin care „a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”.
De asemenea, el a fost criticat în presă pentru pozițiile pro-ruse, dar și pentru mesajele referitoare la pandemia de COVID-19.
În ianuarie anul trecut, Georgescu a fost protagonistul unui clip video în care înoată într-un lac la o temperatură de -6 grade și spune că imunitatea se întreține doar în natură: „aici este realitatea, aici este informația, nu în laborator”. Mesajul a fost interpretat ca fiind unul „antivaccinist”.