Cuprins:
Alegerile prezidențiale 2024
La alegerile de duminică, 24 noiembrie, Călin Georgescu s-a clasat pe locul trei în primul tur al alegerilor prezidențiale, după Marcel Ciolacu și Elena Lasconi. Aceste rezultate nu includ însă voturile din Diaspora, potrivit exit-poll-ului CIRA-AVANGARDE-INSOMAR.
Candidatul independent a avut o declarație controversată la aflarea exit-pollurilor.
„În această duminică, a 30-a după Rusalii, este pilda tânărului bogat, care ne amintește că, indiferent de bogăție, dacă nu-l ai pe Dumnezeu, nu ai nimic. Astăzi, bogații sistemului din România s-au sărăcit, iar poporul român, cel sărăcit, s-a îmbogățit cu un nou sens. Tot ce s-a întâmplat până acum reprezintă o trezire a conștiinței, iar ceea ce am trăit, fie că a fost bine sau rău, trebuie să ne facă să înțelegem importanța responsabilității”, a declarat Călin Georgescu, la aflarea primelor rezultate exit-poll.
Baie în lac la –6 grade Celsius
Georgescu a însoțit videoclipul postat în anul 2021 cu un mesaj motivațional: „Un mesaj concentrat de împuternicire pentru aceste vremuri și care ne cheamă să rămânem neclintiți în credință”. Videoclipul este extrem de similar cu unul în care apare liderul Federației Ruse, Vladimir Putin.
Înainte de a intra în apă, Georgescu explică: „Este ca un șoc, atunci când vrei să înoți în apa unui lac, în plină iarnă. Asta se întâmplă astăzi. Și eu vă spun că acest șoc este pentru binele nostru. Ca să ne trezim, să știm cine suntem”.
După ce intră în apă, el declară: „Am încredere în sistemul meu imunitar. Imunitatea mea ține de suveranitatea ființei mele. Nu simt frigul, simt puterea, simt că trăiesc, sunt liber”.
Cine este Călin Georgescu?
Călin Georgescu, în vârstă de 62 de ani, are o carieră diversificată în domeniul public. A fost director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă între 1997 și 2013. De asemenea, a ocupat funcții importante în Ministerul Mediului și Ministerul Afacerilor Externe.
În 2013, Georgescu a devenit președinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma. A fost și reprezentant al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).
Controverse și implicații legale
Călin Georgescu a fost implicat în mai multe controverse de-a lungul timpului. În 2022, s-a deschis un dosar penal împotriva sa pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid și crime de război.
Aceste acuzații au apărut în urma unor declarații televizate în care Călin Georgescu i-a lăudat pe legionarul Corneliu Zelea Codreanu și pe mareșalul Ion Antonescu, numindu-i „eroi ai națiunii române”.
Aceste afirmații au provocat reacții puternice din partea comunității evreiești și a istoricilor.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Demradulescu • 25.11.2024, 00:26
Asta e pistol cu apă ce face Georgescu,urmăriți-l pe Ciolacu după aflarea rezultatelor cum se zvârcolește într-un cazan cu smoală încinsă și țipă că îi e frig precum Puiu Călinescu în filmul Harap Alb.