Cuprins:
„Din păcate, contul principal de TikTok a intrat în shadowban, o formă de cenzură care a redus drastic vizibilitatea noastră – de la milioane de vizualizări, acum ajungem doar la zeci de mii.
Prin acest mesaj dorim să vă informăm și să vă invităm să rămâneți alături de noi.
Mulțumim de susținere”, se arată într-un mesaj postat pe canalul Telegram al lui Călin Georgescu „Implică-te și tu, Renașterea României”.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 1Ce înseamnă shadowban?
Interdicția Shadowban TikTok este atunci când contul este blocat sau parțial blocat pe platformă, fără știrea deținătorului contului. În acest fel, interdicția restricționează vizibilitatea conținutului, ducând la o scădere semnificativă a numărului de aprecieri, vizualizări și comentarii, potrivit site-ului Socialbu.
Decizia CSAT, după primul tur al alegerilor prezidențiale
Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a analizat în ședința de joi, 28 noiembrie, riscurile la adresa securității naționale în cazul primului tur al alegerilor prezidențiale, câștigat de Călin Georgescu. CSAT a vorbit despre atacuri cibernetice și despre faptul că România este o țintă a „unor actori statali și nonstatali”, inclusiv Rusia.
La ședința de la Palatul Cotroceni au participat inclusiv șefii SRI și SIE.
„Membrii Consiliului au constatat că au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral. De asemenea, a fost confirmat faptul că, în actualul context de securitate regional și mai ales electoral, România, alături de alte state de pe Flancul Estic al NATO, a devenit o prioritate pentru acțiunile ostile ale unor actori statali și nonstatali, în special Federația Rusă”, se arată în comunicatul Cotroceniului.
„Un candidat la alegerile prezidențiale a beneficiat de o expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial”
CSAT a stabilit că „un candidat la alegerile prezidențiale a beneficiat de o expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial” pe TikTok, cu referire la Călin Georgescu, căruia nu i-au dat numele.
Mai precis, platforma video chinezească nu l-a marcat pe Călin Georgescu drept candidat politic, „respectiv fără a-i cere obligația de a marca materialele electorale de tip video cu codul unic de identificare atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă”, a precizat Cotroceniul.
Astfel, spune CSAT, vizibilitatea lui Călin Georgescu „a crescut semnificativ în raport cu ceilalți candidați” pe TikTok, iar „conținutul promovat de aceștia a fost filtrat masiv” și le-a scăzut vizibilitatea pe rețeaua socială.
„CSAT a luat act de faptul că, în mod cert, rețeaua de socializare TikTok, prin neimplementarea Deciziei BEC, nu a respectat normele legale care reglementează desfășurarea procesului electoral, cu impact asupra rezultatului final al acestuia”, se mai arată în comunicat.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro