Cuprins:
„Achită pe inculpatul Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu pentru comiterea infracțiunii de luare de mită prevăzută de art. 289 alin. 1 din Codul penal, rap. la art. 6 și art. 7 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 din Codul penal”, a transmis Curtea Supremă.
Dosarul a fost prescris în 2023, dar Tăriceanu a cerut să continue procesul
Instanța a ridicat și măsurile de sechestru asigurător asupra bunurilor lui Tăriceanu, impuse de Direcția Națională Anticorupție. O decizie similară a venit și pentru Ștefan Bogdan Teodorescu.
Dosarul a fost prescris în 2023, dar Tăriceanu a cerut să continue procesul pentru a-și demonstra nevinovăția.
În iunie 2022, Tăriceanu a fost achitat tot de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar într-un alt dosar, referitor la neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu.
Istoricul acuzațiilor lui Tăriceanu în Dosarul Microsoft
Pe 15 ianuarie 2021, Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat aproape două ore la sediul DNA, unde i s-au adus la cunoștință învinuirile. Apoi, DNA a informat că fostul premier este suspect, că s-a dispus efectuarea urmăririi penale, dar și sechestru asigurător pe bunuri imobile”.
Pe 25 ianuarie 2021, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Tăriceanu pentru „săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită” de 800.000 de dolari, în Dosarul Microsoft. Fostul premier a primit calitatea de inculpat.
În martie 2021, Tăriceanu a fost trimis în judecată de procurori. Potrivit rechizitoriului, a fost acuzat că a cerut în 2007 și a primit în 2008 „foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă”, el urmând să dea, ca premier, mai multe hotărâri de Guvern favorabile unei companii. Este vorba despre firma austriacă Fujitsu Siemens Computers Gmbh Austria. Mai precis, DNA l-a acuzat că Guvernul urma să extindă contractele cu Microsoft pentru licențele unor computere din școli.
Călin Popescu Tăriceanu a negat atunci acuzațiile și a susținut pentru Libertatea că acesta este unul dintre dosarele instrumentate pentru a-l compromite politic după o carieră de 30 de ani.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
DanielDand • 10.10.2024, 22:48
Trebuie neapărat sa ne urnim din case și sa mergem sa votam contra acestor 2 partide mafiote care au vandalizat tara și care iei la rândul lor sau.saturat de furat,Dacă iese *** ăștia de la anul o sa ne bage în sapa da lemn ,decât Bugetari o sa trăiască bine o sa murim de foame și o sa muncim numai pentru Bugetari și șpăgari
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
K476 • 10.10.2024, 20:15
Inca o data, prescrierea a fost o mizerie, ca si performanta justitiei, pt proces de 17 ani. Asa l-au scos pe Codreanu in afara legii, cu bani la cine putea sa dea legea, ca proces n-a avut. La fel cu iodul in sare care nunse justifica pt bolnavi dar omoara sanatosi prin infarct. Nu stiu inncazul lui, justitia stie mai bine, dar in rest este prea evident sa nu recunoastem manjala.. sa mai amintim si de constructii si de vanatoare si de lacuri si de cariere de piatra si de subventionarea agricultorilor prin discriminare si de uciderea animalelor si pasarilor sanatoase, si de dosarele pierdute cu copii vanduti in 24h scosi din tara, si de fetele decedate prin epuizare dupa tratamente extreme de recoltarr de ovule, si cate si mai cate...