„Lupta pentru putere nu s-a încheiat după alegeri. Adică cei care au pierdut alegerile nu sunt mulţumiţi şi continuă să zdruncine prin toate metodele: prin diversiuni lansate în spaţiul public legate de sistemul de impozitare, de taxe, de salarii, de pensii ş.a.m.d., prin acţiunile de slăbire a guvernului întreprinse prin forţarea demiterii celor două membre ale cabinetului (Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb). De fapt, ştiţi bine că în această combinaţie rotundă era şi unul dintre miniştrii ALDE (n.r. – Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul”, a spus Călin POpescu Tăriceanu.
El a continuat: ”Eu nu accept ca DNA să facă Guvernul României. Când o să se întâmple chestia asta, eu plec din politică”.
Tăriceanu a arătat că nu este maleabil și nu este nici pentru compromisuri în această chestiune.
”Văd destui politicieni, mă uit cu mare tristeţe la ce se întâmplă în PNL, la liderul partidului, domnul Orban, care are probabil teama scadenţei în Justiţie şi de aceea este atât de prietenos cu sistemul, cum nu se poate. Nu! Eu continui să cred că democraţia în România nu este un bun câştigat, trebuie apărat”, a mai spus Tăriceanu.
”Mă îngrijorează atitudinea preşedintelui, a unor ambasadori străini acreditaţi la Bucureşti care visează de dimineaţă până seara, au fetişuri din astea, vorbesc numai de corupţie”
Liderul ALDE a mai spus că îl îngrijorează atitudinea unor ambasadori acreditaţi la Bucureşti care au „fetişuri”, „vorbesc numai de corupţie”.
„Pe mine mă îngrijorează atitudinea preşedintelui, a unor ambasadori străini acreditaţi la Bucureşti care visează de dimineaţă până seara, au fetişuri din astea pe care nu le mai lasă, că vorbesc numai de corupţie. Când tu, ambasador al unei ţări libere şi democratice, vezi aceste încălcări ale drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, nu îţi pui nicio problemă? Stai şi continui să crezi ca într-o icoană într-o anumită persoană sau într-o anumită instituţie? Poate oricine, la un moment dat, cineva să înţeleagă că trebuie să îşi revizuiască propria atitudine şi să fie mai profund în analiză, şi nu în lucrurile superficiale”, a arătat Tăriceanu.
Președintele Senatului a menționat că ”foarte mulţi din cei care văd că fac astfel de analize la nivelul societăţii româneşti, fie observatori din interior, fie observatori străini, sunt extrem de superficiali şi nu văd această racilă gravă de tot, care este lipsa unei justiţii corecte, echilibrate şi care să îşi facă până la urmă datoria”.
Citește și: EXCLUSIV/ Falimentul Omnia Turism răscolește problemele din turism care nu se vor rezolva