Memoriile au ajuns la Ministerul Culturii în luna aprilie, iar miercuri unul dintre acestea a fost redirecționat către cancelaria premierului Marcel Ciolacu.

În scrisoare, o angajată povestește ca directorul Călin Stegerean avea comportament nepotrivit, o lua în brațe, iar într-o zi i-a trimis un plic negru cu o banană.

Stegerean, despre banana trimisă unui angajate: „Am făcut un schimb de produse alimentare”

Contactat de jurnaliști, directorul muzeului de Artă a recunoscut că există mai multe memorii împotriva sa, dar respinge acuzațiile de natură sexuală.

„Nu există acuzații de natura celor pe care mi le-ați comunicat. Dar la consilierul de etică al instituției, cât și la Ministerul Culturii au fost depuse în cursul lunii aprilie niște memorii legate de o declarație de hărțuire morală, din partea mea către angajații secției de educație. La aceste memorii, consilierul de etică a răspuns prin organizarea unei ședințe de mediere la care a participat și reprezentantul confederației sindicale la care sindicatul muzeului este afiliat și s-a stabilit un program de măsuri”, a declarat Călin Stegerean.

Întrebat, de asemenea, de Digi24, dacă i-a trimis o banană unei angajate, Călin Stegerean a susținut că au fost, de fapt, schimburi de alimente în timpul mesei.

„Nu, n-am trimis. Am făcut un schimb, cum să spun, de produse alimentare. Ea mi-a oferit, pentru că aveam anumite preferințe, niște banane și, evident, la un moment și eu am făcut în schimb același lucru”, a spus Stegerean.

Reacția Ministerului Culturii

Ministerul Culturii a confirmat toate memoriile scrise de către angajate ale instituției.

„În cadrul conflictului mai vechi din cadrul MNAR, au fost depuse la Ministerul Culturii 7 memorii (toate odată) în data de 19 aprilie 2024 care invoca disfuncționalități în activitatea instituției, discriminare, presiune și unul care se refera la acțiuni ce pot fi interpretate drept hărțuire cu tentă sexuală (memoriul 2313/19.04.2024), plus o sesizare a directorului economic (în data de 23.07.2024)”, a transmis Ministerul Culturii, într-un comunicat.

Ministerul a precizat că va trimite corpul de control, urmând ca rezultatele să fie comunicate în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News