În mesaj, Camera de Comerț susține că premierul Ciucă ar trebui să fie judecat „pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani”.

„Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii”, transmite Camera de Comerț, instituție condusă din 2014 de Mihai Daraban, fost membru PNL și PSD.

Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, în 2019 la un discurs de susținere al programului prezidential al presedintelui Klaus Iohannis | Foto: Hepta

În comunicat, instituția susține că „nu face politică”, dar țara „are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică”.

„Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă”, mai precizează organizația.

Comunicatul de presă continuă cu un mesaj în care sunt denunțate „atacuri și scandaluri sterile, instabilitate și destabilizatori”, iar CCIR își exprimă clar poziția de a „merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României”.

Potrivit descrierilor de pe pagina oficială, Camera de Comerț și Industrie a României este unul dintre cele mai importante foruri de reprezentare a oamenilor de afaceri români din ultimii 150 de an.

Principala sursă de venit a CCIR o reprezintă contribuția pe care o primește de la peste 14.000 de societăți comerciale pe care le reprezintă. Toate acestea plătesc o taxa anuală în funcție de cifra de afaceri.

Ea este condusă din 2014 de către Mihai Daraban după ce fostul președinte, Mihail Vlasov, a fost arestat pentru fapte de corupție. Mihail Vlasov a fost condamnat, pe 3 noiembrie 2020, la 8 ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Imediat dupa revoluție, Daraban s-a înscris în PNL, pentru ca în anul 1994 să treacă la PDSR și apoi să devină membru PSD. A fost considerat mult timp un apropiat al lui Adrian Năstase dar, în 2004, este exclus de Radu Mazăre din Biroul Executiv Judeţean al PSD Constanța. Și-a dat demisia din partid și de atunci a devenit un adversar important al fostului primar al Constanței și al președintelui Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, potrivit ziare.com.

Contraversa din jurul CCIR: terenul de la Romexpo, cedat cu dedicație de către stat

CCIR se află în mijlocul unei controverse privind un proiect de lege prin care urmează cu titlu gratuit să primească de la statul român 46 de hectare de teren lângă Romexpo. USR numește legea drept „tun imobiliar de 500.000.000 de euro”.

În acest spațiu, CCIR avea în 2017 un proiect imobiliar de 2,87 miliarde de euro cu grupul Iulius pentru dezvoltarea de centre comerciale și rezidențiale.

Proiectul prezentat de către Camera de Comerț și Iulius include modernizarea pavilionului central de la Romexpo, dar și construirea unui complex gigantic, cu 14 clădiri noi având destinații diverse: birouri, locuințe, hoteluri, spații comerciale și muzee, plus 12.000 locuri de parcare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News