Primele cazuri de holeră au fost raportate la începutul lunii ianuarie, în mai multe localităţi din provinciile de pe Litoral şi din Sud-Vest, care de altfel sunt și cele mai afectate de epidemie.

În regiunea Litoralului, unde se află capitala comercială Douala, au fost înregistrate 77 de cazuri şi patru decese, iar în regiunea de Sud-Vest 28 de persoane au murit și alte 1.055 au fost infectate, potrivit unui anunț făcut luni de Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor umanitare (OCHA).

Regiunea de Sud a raportat 52 de cazuri și două decese, în timp ce regiunea din Nordul-Îndepărtat a înregistrat opt cazuri.

Săptămâna trecută, ministrul pentru sănătate publică din Camerun, Malachie Manaouda, a îndemnat populaţia să respecte măsurile de igienă şi să raporteze orice caz de infectare la spital.

În statul central african apar în mod periodic focare asociate acestei boli epidemice transmise de obicei prin apa contaminată, în principal din cauza condiţiilor sanitare deficitare şi a lipsei accesului la apă potabilă curată.

Holera, care se răspândește prin ingerarea de materii fecale, provoacă diaree acută apoasă și poate ucide în câteva ore dacă nu este tratată.

Urmărește-ne pe Google News