„Ancheta preliminară arată că şoferul ar fi lovit intenţionat barierele de securitate din Piaţa Lafayette”, a declarat pe Twitter Anthony Guglielmi, şeful departamentului de comunicare al Serviciului secret american, care a precizat că vehiculul de transport fusese închiriat de suspect.

Chris Zaboji, un martor al accidentului, a postat pe reţelele sociale o scurtă înregistrare video în care se vede cum camionul intră în barajul de securitate. După ce s-a izbit o dată, şoferul a lovit barierele şi a doua oară, a spus el. 

Anchetatorii au găsit un steag cu svastică nazistă care se pare că provenea din interiorul camionului, a declarat un martor pentru Reuters.

Potrivit Serviciului secrert american, nimeni de la Casa Albă sau din rândul forțelor de ordine nu a fost rănit în incident.

Nu este clar unde exact se afla preşedintele Joe Biden în acel moment. El se întâlnise mai devreme cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Kevin McCarthy, la Casa Albă.

Hotelul Hay Adams din apropiere a fost evacuat la cererea Secret Service, a relatat Washington Post, citând un oficial al hotelului, în timp ce Secret Service a precizat că unele drumuri şi alei pietonale din jurul parcului au fost închise imediat după incident.

FOTO: Captură Twitter

Urmărește-ne pe Google News