Fosta șefă a Secției ATI din Spitalul Gerota, Alida Moise a fost infectată cu COVID-19 în luna martie. A fost în stare gravă, a stat aproape o lună în spital și peste o săptămână a avut nevoie de suport respirator.
Întrebată ce înseamnă pentru ea primirea acestui vaccin, Alida Moise a declarat: „Împlinirea unei speranțe. Probabil toți, încă din perioada în care eram aici în carantină, am sperat că într-o zi, vaccinul acesta va fi gata, lucru care s-a întâmplat astăzi și ați observat că m-am și vaccinat”.
Însoțită de doctorul Dinu Dragomir, directorul Direcției Medicale (n.r. – fostul manager al Spitalului „Dimitrie Gerota” infectat cu COVID-19 în martie – cazul nr. 74 din România) și de doctorul Cătălin Belinschi, coordonatorul Centrului de Vaccinare din Gerota (n.r. – infectat cu COVID-19 în martie, în timpul carantinei de la Spitalul „Dimitrie Gerota”), Alida Moise a precizat că injecția propriu-zisă a fost „o înțepătură banală”.
„Nu m-a durut, este o înțepătură banală , iar reacțiile adverse încă este prea devreme să le observ”
Alina Moise, manager Spitalul „Dimitrie Gerota”
Managerul de la Spitalul „Dimitrie Gerota” a avut și un mesaj pentru persoanele care ezită să se vaccineze împotriva COVID-19 și a precizat că toți medicii din România au trecut prin perioade critice în timpul pandemiei de coronavirus.
„Întotdeauna vor fi sceptici și multe persoane care nu se vor vaccina. Faptul că 70% din personalul nostru și-a declarat intenția de a se vaccina înseamnă că noi avem încredere și speranță că vom reuși să punem capăt acestei epidemii”, a spus Alida Moise.
„Cred că aceleași sentimente le-am încercat toți medicii din România. Multă emoție negativă, multă teamă, multă incertitudine. Prin boală am trecut singuri, că așa sunt condițiile de izolare. Dar acum avem o speranță, a apărut vaccinul și sperăm ca lucrurile să poată fi controlate în viitorul apropiat”, a adăugat Alida Moise.
La Spitalul „Dimitrie Gerota” sunt vaccinați și angajați de la SMURD, ISU și paramedici.
În următoarele zile se va vaccina aproape întregul personal al Spitalului „Gerota”, 271 de persoane, ceea ce înseamnă mai mult de 71% din personalul angajat al spitalului.
Spitalul „Dimitrie Gerota” a intrat în carantină în martie 2020, după ce 22 de cadre medicale, printre care și managerul instituției, au fost testate pozitiv cu COVID-19.
Focarul de la Spitalul Gerota a pornit de la un fost adjunct al Poliției Capitalei care a ascuns faptul că a fost în Israel, internarea lui transformându-se astfel într-o sursă de infecție.
Spitalul „Dimitrie Gerota” a ieșit din carantină la 1 aprilie 2020.
FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro