Mai exact, echipa de campanie lui Donald Trump a lucrat cu X pentru a preveni ca informațiile despre JD Vance să fie postate pe platforma de socializare.

Echipa fostului președinte al Statelor Unite a luat legătura cu X, deținută de Elon Musk, referitor la un document de 271 de pagini publicat de Ken Klippenstein, un jurnalist independent, pe respectiva platformă. Erau informații foarte importante despre JD Vance, partenerul electoral al lui Donald Trump.

Cum a motivat X blocarea materialului

X a răspuns blocând legăturile către material, susținând că acesta conținea informații personale sensibile, cum ar fi numărul de securitate socială al senatorului american din Ohio, și l-a interzis pe Ken Klippenstein pe platformă.

Materialele publicate de jurnalist în septembrie par să fie legate de un hack al campaniei Trump de la începutul acestui an, pe care FBI l-a legat cu Iranul. Documentele de la hack au fost partajate cu mai multe instituții media, care au ales să nu le publice.

Elon Musk îl susține până în pânzele albe pe Donald Trump

Eliminarea materialului din X a evidențiat sprijinul din ce în ce mai strident al lui Musk, cea mai bogată persoană din lume, pentru Trump, în încercarea acestuia de a reveni la Casa Albă după ce a pierdut alegerile din 2020 în fața lui Joe Biden.

De remarcat că, după ce a cumpărat Twitter în 2022, Musk a spus că este un susținător al libertății de exprimare și al partajării deschise a informațiilor.

Săptămâna trecută, Musk a apărut la un miting din Pennsylvania alături de fostul președinte, făcând o săritură incomodă pe scenă înainte de a declara că „Nu sunt doar Maga – sunt Maga întunecată” în timp ce invoca sloganul Make America Great Again al candidatului republican.

Urmărește-ne pe Google News