Alfredo Cabrera, candidatul la funcţia de primar al oraşului Coyuca de Benitez la alegerile municipale din statul mexican Guerrero (sud), se plimba, miercuri, printre susţinătorii săi când un individ l-a împuşcat de mai multe ori în spate.

Până la acest nou incident violent, guvernul mexican numărase, duminică, 22 de candidaţi ucişi. Însă, pe lângă Alfredo Cabrera, un alt candidat a fost asasinat marţi în statul Morelos, la sud de Ciudad de Mexico.

Astfel, în total, 24 de candidați și-au pierdut viața în această campaniei violentă din Mexic.

Principalele responsabile de aceste acte violente sunt cartelurile de droguri şi alte organizaţii criminale care încearcă să „impună candidaţi” la alegerile locale, a declarat pentru AFP procurorul pentru infracţiuni electorale din statul Michoacan (vest), Victor Serrato.

Modul de operare este mai mult sau mai puţin acelaşi: „criminalii aleg un candidat” şi le fac cunoscut celorlalţi că „nu au dreptul” să candideze.

Guvernul a anunţat desfăşurarea a 27.000 de militari şi membri ai Gărzii Naţionale pentru a asigura duminică securitatea secţiilor de votare.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News