Dacă pelerinii au sosit încă de vineri la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, tot de atunci, bucătăresele au început pregătirile pentru masa ce le va fi servită astăzi.
Femeile au avut 20 de ajutoare pentru prepararea bucatelor, la care s-au folosit: 325 de kilograme de carne tocată de vită şi porc, 600 de ouă, 10 kilograme de orez, dar şi ceapă, ardei, pastă de tomate, verdeaţă şi condimente. Ieri însă, doar patru gospodine mai erau în bucătărie şi împachetau de zor la cele 65.000 de sarmale.
“Suntem bucuroşi că am putut şi anul acesta să le oferim pelerinilor sărmăluţele vestite, pe care le ştie toată ţara”, ne-a declarat Dorina Domnica, bucătăreasă la Cantina de ajutor social din Iaşi. Bucatele vor fi servite azi la prânz, după ce se va încheia slujba pentru hramul Sfintei Parascheva.

Şi-a adus la sfintele moaşte unchiul de carton


Pentru că unchiul său stabilit în Suedia nu a putut ajunge la moaştele Sfintei Parascheva, Ovidiu Dumitru, un tânăr din Iveşti, Galaţi, a găsit o soluţie cel puţin bizară.
“Am decupat o bucată de carton, i-am pus haine şi o poză cu faţa lui, măcar aşa să fie şi el prezent. E ca tatăl meu, el m-a crescut”, ne-a povestit Ovidiu. Tânărul susţine că din 2007 a venit în fiecare an la moaşte, mai puţin în 2008, când o problemă l-a reţinut acasă.
“Am recuperat însă anul acesta, pentru că am stat de două ori la coadă şi am trecut de două ori pe la moaşte”, a mai spus, mulţumit, tânărul.

Urmărește-ne pe Google News