În vârstă de 65 de ani, Laszlo Csongradi a câștigat aurul olimpic la competiția masculină de sabie pe echipe la Jocurile Olimpice de vară din 1988 de la Seul, Coreea de Sud.

Medalia olimpică de aur a fost furată în noaptea de 10 septembrie, în timp ce fostul sportiv dormea.

„Timp de două săptămâni, nu am putut să mă calmez și să fiu fericit, pentru că totul îmi amintea de medalia olimpică de aur furată”, a declarat Laszlo Csongradi pentru site-ul Sportal din Ungaria.

„I-aș da totul făptașului, dar vreau să-mi returneze obiectul fără valoare care nu înseamnă nimic pentru el. Arunc-o în cutia poștală și dacă vrei, nu o las în testament unui muzeu, ci ți-o dau moștenire”, a continuat Laszlo Csongradi.

Medalia era pusă într-un dulap, a spus Csongradi, care a adăugat că hoțul a părăsit casa doar când fostul scrimer a ieșit din cameră și a strigat la el.

„Ar fi putut lua și alte lucruri importante, dar dintr-un motiv oarecare (medalia) era tot ceea ce îl interesa. Hoțul a atins multe lucruri, multe amprente au rămas în urmă, dar nu există nimic care să îl identifice. Nu știu ce să fac pentru a-i transmite mesajul: „Nu vreau să îi fac rău, poate negocia cu mine”, a conchis Laszlo Csongradi.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News