Sunt primele cazuri detectate pe continentul american. Cei doi bolnavi au fost izolaţi la Ottawa, iar autorităţile sanitare încearcă să identifice eventualele persoane cu care au venit în contact, a anunţat duminică guvernul provinciei Ontario.

„Am fost informaţi astăzi (duminică) de Agenţia de sănătate publică a Canadei că testele şi monitorizarea cazurilor de COVID-19 au confirmat două cazuri cu varianta preocupantă Omicron în Ontario”, a comunicat ministrul sănătăţii, Jean-Yves Duclos.

Ministrul a precizat că monitorizarea şi testarea continuă.

„Ne aşteptăm să găsim în Canada şi alte cazuri de infectare cu această variantă”, a adăugat el.

Canada şi-a închis vineri graniţele pentru călătorii din şapte ţări africane, din cauza apariţiei variantei Omicron. Nigeria nu se află pe această listă. 

Tulpina Omicron, care pare mai contagioasă, provoacă îngrijorări la nivel internațional și, în special, în Europa, confruntată deja un puternic val COVID.

Tulpina a fost detectată până acum în șase țări din Europa, în alte trei fiind suspiciuni, dar și în Africa și Asia.

Țările s-au grăbit să-și închidă granițele, iar oamenii de știință încearcă să înțeleagă dacă noua variantă este mai alarmantă decât alte versiuni ale virusului. Noua tulpină are însă un număr mare de mutații și pare să se răspândească mai ușor decât celelalte variante ale coronavirusului, inclusiv Delta, în prezent dominantă şi deja foarte contagioasă.

Încă nu încă clar ce nivel de protecție oferă vaccinurile existente sau cât de repede se răspândește Omicron.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat duminică că acum suntem „într-o cursă contra cronometru” și a spus că producătorii de vaccinuri au nevoie de două până la trei săptămâni „pentru a obține o imagine completă privind caracteristicile mutațiilor”.

Urmărește-ne pe Google News