Cu o zi înainte de deplasarea sa în capitala rusă, Nehammer a scris, într-un mesaj pe Twitter, că Austria este „neutră din punct de vedere militar”, dar că are „o poziție clară cu privire la războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei”, care „trebuie să se oprească”.

În acest context, cancelarul Austriei a insistat că este „nevoie de coridoare umanitare, de o încetare a focului și de o investigare completă a crimelor de război”.

De altfel, potrivit AFP, liderul de la Viena plănuiește să discute la Moscova despre presupusele crime de război de la Bucha, unde după retragerea forțelor ruse, soldații ucraineni au descoperit o groapă comună și zeci de civili uciși, zăcând pe străzi.

Un purtător de cuvânt al lui Karl Nehammer spunea recent că, în cadrul vizitei în Rusia, acesta vrea „să facă totul pentru ca să se înregistreze progrese către pace”, chiar dacă șansele sunt minime.

Cancelarul Austriei merge la Moscova la câteva zile după ce a călătorit la Kiev, unde a discutat cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și cu premierul Denis Șmihal. El a vizitat și orașul Bucha, din apropierea capitalei ucrainene, locul în care au fost descoperite atrocitățile comise asupra civililor.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a vizitat orașul Bucha, de lângă Kiev, pe 9 aprilie. | Foto: EPA

Fotografie principală: EPA

Urmărește-ne pe Google News