În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv, notează Mediafax.ro. La cererea părinților, copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, pot fi înscriși pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice este realizată sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 1 – 23 martie.

Când încep înscrierile pentru anul școlar 2018-2019. Sunt două etape în care pot fi depuse cererile

Prima etapă pentru completarea și depunerea cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar are loc în perioada 8 – 26 martie, în vreme ce a doua fază se desfășoară între 12 și 18 aprilie. Aceasta este dedicată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi sau care nu au participat în prima etapă. Cererile trebuie completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Potrivit sursei citate, afişarea în fiecare unitate de învăţământ a circumscripţiilor şcolare a planului de şcolarizare şi a numărului de clase pregătitoare se realizează în data de 1 martie.

Care sunt documentele necesare pentru înscrierea în învământul primar

Părinții care vor să-și înscrie copiii la școală trebuie să completeze o cerere-tip online sau la secretariatul unităţii de învăţământ, în perioadele stabilite prin calendarul aprobat de Ministerul Educației.

Cererea tip trebuie validată obligatoriu în școala la care părintele dorește înscrierea, în prezența acestuia și a cel puțin a unuia dintre membrii comisiei, de luni până vineri, între orele 8 și 18.

Când are Ziua Porților Deschise pentru clasa pregătitoare

Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1 – 12 martie. Cu această ocazie, părinţii şi copiii vor putea vizita școlile şi vor putea discuta cu dascălii.

Potrivit legii educației, fiecare locuinţă este arondată unei şcoli de proximitate. Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, au responsabilitatea organizării circumscripţiilor.

Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au obligaţia de a asigura permanent, corect şi cât mai rapid informarea şi consilierea părinţilor cu privire la metodologia înscrierii în învățământul primar, potrivit Ministerului Educației.

Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică vor fi afişate pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi ale unităţilor de învăţământ.

Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV.


Citește și VIDEO REPORTAJ: O familie din Dolj supraviețuiește într-un bordei: “Am născut pe întuneric, aș vrea să-mi scot copiii la lumină”


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News