Rezervarea unui zbor este dificilă când dorim să obținem cea mai bună ofertă, adaptată nevoilor de călătorie. În plus, în contextul în care suntem bombardați cu informații din toate direcțiile, devine dificil să identificăm informațiile vehiculate, care nu se adeveresc.

Pentru călătoriile individuale, marțea e cea mai ieftină zi

Un mit susține că doar marțea este cea mai ieftină zi pentru a cumpăra bilete de avion, însă acum prețurile fluctuează constant în funcție de cerere și algoritmi avansați. Potrivit Vola.ro, în România, cele mai ieftine bilete sunt rezervate sâmbăta și duminica, iar prețurile cele mai mari sunt miercuri și joi.

Într-adevăr, pentru călătoriile individuale, deci pentru un singur bilet de avion, zborurile din ziua de marți sunt cele mai avantajoase, iar pentru cupluri, cele mai mici tarife sunt la zborurile de sâmbătă.

Orele de decolare și aterizare contează la tariful biletelor

Alte mituri sunt legate de rezervarea biletelor cu luni de zile înaintea zborului, dar acest lucru nu mai garantează prețuri mai mici, susțin specialiștii. În prezent, cele mai ieftine bilete sunt disponibile cu 30-45 de zile înainte de plecare. Pe măsură ce data zborului se apropie, tarifele pot crește cu până la 60%, astfel că o rezervare făcută cu aproximativ o lună înainte este ideală.

De asemenea, prețurile sunt influențate și de ora decolării, mai ales pe rutele populare, spre care există mai multe zboruri pe zi, cum sunt Londra, Paris sau Roma. Zborurile în afara intervalului de vârf (8:00 – 21:00) sunt mai ieftine. Cei care sunt flexibili pot găsi tarife mai mici la zborurile de dimineață devreme sau seara târziu.

Urmărește-ne pe Google News