Câţiva savanţi au stabilit că dansatoarele primesc bacşişuri grase în perioada fertilă

Un pasionat de ştiinţă, Geoffrey Miller, a studiat mitul conform căruia femeile sunt mai atrăgătoare atunci când sunt în perioada fertilă. Studiul lui Miller, desfăşurat pe 18 dansatoare exotice, a evidenţiat că în perioadele obişnuite o dansatoare primeşte circa 250 de dolari pentru cinci ore de lucru, în timp ce atunci când este în perioada fertilă câştigurile sale pot ajunge până la 400 de dolari.

Un alt laureat, Charles Spence, a descoperit că chipsurile care crănţăne mai tare au un gust mai bun. Conform acestuia, toată mâncarea care “sună” mai bine în gură e mai gustoasă.

Astolfo Gomes de Mello Araujo şi Jose Carlos Marcelino au luat premiu după ce au demonstrat că animalele tatu pot distruge siturile arheologice.

 

La categoria “Ignobel pentru pace” au fost premiaţi cetăţenii Elveţiei şi Comitetul Elveţian pentru Etica Biotehnologiei Nonumane, fiindcă au adoptat legea care spune că plantele au şi ele demnitatea lor.

Biologie: Marie-Christine Cadiergues, Christel Joubert şi Michel Franc au fost premiaoei pentru că au descoperit că puricii unui câine pot sări mai departe decât cei de pe o pisică.

Sucul cu acid, contraceptiv?

Echipa unei profesoare, Deborah Anderson, a studiat intens mitul conform căruia Coca-Cola are efect contraceptiv. La final, Anderson a raportat că sucul dietetic este mai eficient decât Coca-Cola cu zahăr, însă a subliniat: “Nu recomand folosirea acestei băuturi pentru a preveni o sarcină”. Un grup de medici taiwanezi a fost premiat pentru un studiu asemănător, a cărui concluzie a fost că băuturile carbogazoase nu au efect contraceptiv. Anderson a declarat că studiile au folosit o metodologie diferită.

Urmărește-ne pe Google News