Cuprins:
Vezi de la ora 13.00 rezolvarea subiectelor la matematică- Evaluarea Nationala 2024
Cum poți să afli rezultatele la Evaluarea Națională 2024
Potrivit Ministerului Educației, comunicarea rezultatelor obținute la examenul de Evaluare națională 2024 se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care sunt distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.
Pentru comunicarea notelor obținute la examenul de evaluare națională 2024, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ — centre de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de evaluare națională care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent”/”eliminat din examen”, după caz.
Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2024
Potrivit calendarului de Evaluare Națională 2024, elaborat de Ministerul Educației, rezultatele obținute de elevi înainte de contestații vor fi afișate în data de 3 iulie, până în ora 14.00.
Astfel, după ultima probă la Evaluarea Națională, cea de matematică, elevii vor mai avea de așteptat patru zile până vor afla notele obținute în cadrul examinărilor.
Lucrările de la Evaluare Națională 2024, corectate digital
Lucrările elevilor care susțin simulările examenelor naționale sunt scanate de profesorii asistenți, potrivit ghidului Ministerului Educației, document consultat de Edupedu. Conform ghidului, lucrarea se scanează cu prima pagină nesecretizată, cu colțul din dreapta desfăcut.
Dacă lucrarea are mai multe pagini cu colț (în cazul examenului de bacalaureat), acestea se vor scana secretizate. Platforma elimină prima pagină a lucrării, cea care se scanează nesecretizată.
În document se arată că fișierul rezultat în urma scanării va avea două pagini negre în plus față de lucrare: prima și ultima. Profesorii asistenți verifică dacă pe parcursul documentului paginile sunt întregi și lizibile. Dacă sunt pagini care nu se văd bine, profesorii corectori le vor șterge și vor scana din nou lucrarea.
Când se afișează rezultatele după contestații la Evaluarea Națională 2024
Contestațiile la Evaluarea Națională 2024 se pot depune în data de 3 iuilie, între orele 16:00 și 19:00, și în 4 iulie, între orele 8:00 și 12:00, acestea putând fi transmise şi pe adresele de mail a centrelor de examen.
În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Nota finală rămâne nota obținută după contestație.
În situația candidatului minor, așa cum este cazul elevilor de clasa a VIII-a, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestuia.
În perioada 6-9 iulie are loc soluționarea contestațiilor, iar rezultatele finale la Evaluare Națională 2024, după contestații, vor putea fi aflate de elevi în data de 9 iulie.
Comisiile din unitățile de învățământ — centre de examen tipăresc lista rezultatelor finale după contestații ale candidaților anonimizați și o afișează, conform calendarului, cu semnătura președintelui și a secretarului comisiei din centrul de examen, la avizierul unității de învățământ și pe website-ul acesteia.
Rezultatele examenului de evaluare națională ale candidaților anonimizați sunt afișate și pe pagina de internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare, pentru o perioadă de 2 ani.
Calendar Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a
- 25 iunie 2024 – Proba scrisă la limba română – vezi subiecte română Evaluare Națională 2024
- 27 iunie 2024 – Proba scrisă la matematică – vezi subiecte matematică Evaluare Națională 2024
- 28 iunie 2024 – Proba scrisă la limba maternă
- 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14.00)
- 3 iulie (orele 16.00 – 19.00) și 4 iulie 2024 (ora 8.00 – ora 12.00) – Depunerea contestațiilor
- 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
- 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Calendar admitere liceu 2024
- 11-12 iulie și 15-22 iulie 2024 -Completarea fișelor de înscriere la liceu și introducerea în baza de date
- 24 iulie – Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a
- 24 iulie – afișarea rezultatelor repartizării computerizate
- 25 și 30 iulie- depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care candidații au fost repartizați
- 30 iulie: transmiterea situației locurilor rămase libere
- 31 iulie – 2 august: rezolvarea situațiilor speciale.
Regulament pentru elevi și profesori-asistenți la Evaluare Națională 2024
Potrivit Ministerului Educației, repartizarea candidaţilor pe săli se face în ordine alfabetică, la nivelul centrului de examen
Cadrelor didactice nominalizate ca asistenţi le este interzisă intrarea în sălile de examen cu bagaje, telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, precum şi cu ziare, reviste, cărţi etc. Materialele nepermise în sala de examen vor fi introduse într-un plic/o pungă, împreună cu un bilet/o etichetă pe care se notează numele şi prenumele posesorului, şi vor fi păstrate până după predarea lucrărilor scrise într-o sală special stabilită pentru depozitarea obiectelor personale ale profesorilor asistenţi, supravegheată de o persoană desemnată de comisia din unitatea de învăţământ – centru de examen.
Se interzice candidaţilor la evaluarea naţională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi alte asemenea obiecte, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ – centru de examen în acest scop.
Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.
Se interzice candidaţilor la evaluarea naţională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, dispozitive tip IoT, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Încălcarea regulilor menţionate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise etc.
Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.
Sursă foto – Arhivă Libertatea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro