Examenele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024 au început pe data de 8 august și se vor finaliza mâine, pe 22 august, atunci când este ultima probă scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b. După finalizarea examenelor, absolvenții așteaptă nerăbdători și afișarea rezultatelor. Vezi când se afișează rezultatele la Bacalaureatul de toamnă 2024, dar și când se pot depune contestațiile.

Unde și când sunt publicate rezultatele la BAC 2024, sesiunea de toamnă

Rezultatele înaintea contestaţiilor înregistrate la sesiunea de toamnă vor fi anunţate în data de 26 august. Elevii care au dat Bacalaureatul 2024 în sesiunea de toamnă pot vedea notele de la examenele susținute la avizierele liceelor în care au dat examenul și pe site-ul Ministerului Educației, unde vor fi publicate până la ora 12.00.

Absolvenții de liceu vor afla primele rezultate la sesiunea de toamnă BAC 2024 până la ora 12.00. Acest lucru înseamnă că cei care au participat la sesiune de toamnă de BAC din acest an vor afla în cursul dimineții cum s-au descurcat la probele scrise pe care le-au susținut la limba și literatura română, matematică sau istorie și la proba la alegere în funcție de profilul urmat.

Cum afli notele la BAC 2024 după codul unic

Pentru a se respecta legea privind protecția datelor personale, rezultatele la examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, vor fi anonimizate. Anonimizarea rezultatelor se face pe baza unui cod unic atribuit fiecărui elev la prima probă scrisă de la Bacalaureat.

Codul unic este de forma JJ0000, unde primele litere reprezintă indicativul județului în care se dă examenul. Candidații vor folosi codul unic în momentul în care vor să-și identifice notele afișate la avizierele liceelor și notele afișate pe site-ul edu.ro.

Cum se depun contestaţiile la BAC 2024, sesiunea de toamnă

După afișarea rezultatelor la BAC 2024, sesiunea de toamnă, absolvenții nemulțumiți de notele obținute, pot face contestație.

Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.

Depunerea contestațiilor se va face tot pe 26 august, în ziua aflării rezultatelor, dar în intervalul orar 12.00 – 18.00, în format fizic sau online la adresa de e-mail indicată de fiecare liceu organizator de examen în parte.

În perioada 27-29 august se vor rezolva contestațiile, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 30 august.

Urmărește-ne pe Google News