„Nu am luat încă o decizie în privința datei aprinderii luminițelor de Crăciun. E clar însă că nu vom face nicio ceremonie ca-n anii trecuți, cum făcea doamna Firea. Le vom aprinde treptat”, au declarat reprezentanți ai primăriei pentru Libertatea.

Luminițele de Crăciun pe bulevardul Magheru

Decorațiunile sunt aceleași cu care Bucureștiul a fost împodobit și anul trecut: 10 milioane de leduri montate pe 40 de kilometri de bulevarde și străzi adiacente, peste 2.000 de figurine de 2,5 metri înălțime și peste 9.000 de elemente luminoase 3D și 2D.

Fără Târg de Crăciun

În anii precedenți, luminițele erau aprinse de 1 decembrie, de fostul primar Gabriela Firea, pe scena din Târgul de Crăciun, deschis, de regulă, de la jumătatea lunii noiembrie. Momentul aprinderii beculețelor era atracția principală a târgului, când Piața Constituției devenea pur și simplu neîncăpătoare.

Târg de Crăciun din Piața Constituției, 2018

Anul acesta însă nu va exista nici tradiționalul târg cu căsuțe cu mâncare, patinoar și concerte. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus că nu vrea ca Municipalitatea să mai aloce bani pentru asta, iar în contextul pandemiei de COVID-19, cel puțin iarna aceasta, nu este oricum recomandat.
Cel mai probabil, spunea edilul, viitoarele târguri de sărbători vor fi organizate de firme private, pe cheltuiala lor, doar în colaborare cu Primăria Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News