Sorin Cîmpeanu spune că numărul orelor remediale va fi stabilit de fiecare cadru didactic în parte, în funcție de volumul pierderilor elevilor din semestrul I.
„Acțiunile remediale presupun un număr de ore, un număr de ore peste ceea ce se face în programul Semestrului II. Aceste ore vor fi mai multe sau mai puține, în funcție de diagnosticul pe care-l va pune fiecare cadru didactic în funcție de volumul pierderilor. Dacă le va fi suficientă o oră sau două, în timpul săptămânii, de luni până vineri, este minunat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
„Dacă vor fi 3, asta vor stabili profesorii, împreună cu elevii. Dacă vor stabili că vor să se întâlnească și sâmbăta, pentru ca profesorii să ajute elevii, nu avem de ce să ne opunem, dimpotrivă, dar asta va fi o decizie a profesorului împreună cu elevii”.
Sorin Cîmpeanu, ministrul educației:
Ministrul educației a atras atenția că de orele remediale trebuie să beneficieze în primul rând cei aproximativ 65.000 de elevi care n-au putut participa la niciun fel de cursuri, în contextul pandemiei de coronavirus.
„Acești elevi vor trebui să fie, cu prioritate, obiectul unor acțiuni remediale. Pierderile predării online sunt inerente, ele vor trebui să fie compensate, într-o măsură cât mai mare, această compensare se face prin acțiuni remediale. Pentru eficiența acțiunilor remediale avem nevoie de prezență fizică în școală, avem nevoie de cadre didactice, care să pună un diagnostic cu privire la pierderi – cât sunt și unde sunt acele pierderi – pentru ca mai apoi să poată interveni cu acțiuni remediale”, a explicat Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu a mai spus că s-a luat decizia ca perioada de încheiere a situațiilor școlare din semestrul I să fie prelungită de la patru la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al doilea.
„Astăzi (n.r. – luni) am luat decizia să extindem această perioadă la opt săptămâni pentru a avea timp profesorii să compenseze pierderile prin aceste acțiuni remediale”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul educației anunțase anterior că orele remediale vor fi plătite cu 500 de lei pe lună pentru fiecare elev.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro