Vaccinul este acum în studiile de fază 3.
„Folosim o tehnologie diferită de ARN messenger, o tehnologie de proteine recombinante pe care o utilizăm și pentru vaccinarea antigripală, o tehologie dovedită care este în uz de câțiva ani. Este cea care a funcționat cel mai bine până acum un an. Proteina recombinată împreună cu un adjuvant stimulează sistemul imunitar și îl face să reacționeze la proteina virusului”, a explicat Olivier Bogillo pentru jurnaliștii de la France Inter.
În luna mai, reprezentanții companiei anunțau că rezultatele testelor clinice intermediare arată că adulții care au primit acest vaccin au un nivel de anticorpi comparabil cu cel al persoanelor vindecate de COVID-19.
Șeful companiei farmaceutice crede că vaccinul dezvoltat de Sanofi va fi util mai ales pentru administrarea unei a treia doze de ser, în contextul circulației variantelor mai contagioase ale coronavirusului.
„Putem estima că o a treia doză a vaccinului va fi utilă pentru a restimula sistemul imunitar, în special la persoanele vulnerabile. Cred că va fi necesară pentru toată lumea”, a mai spus Bogillo.
Compania Sanofi pregătește și vaccinuri pe bază de ARN mesager
În același timp, compania Sanofi lucrează alături de start-up-ul american Translate Bio la dezvoltarea de vaccinuri pe baza tehnologiei ARN mesager pentru mai multe boli infecțioase.
Referindu-se la vaccinul antigripal, Bogillo a precizat că acesta se află în prima fază de dezvoltare, fiind începute testele pe oameni.
„Tehnologia ARN mesager și-a demonstrat potențialul cu ocazia acestei crize (pandemia de coronavirus – n. red.) și este foarte important ca în Franța să avem capacitățile de cercetare și de producție rapide în eventualitatea apariției unei noi crize”, consideră președintele Sanofi.
Vaccinurile anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech și Moderna, create pe baza ARN mesager, sunt primele care au fost distibuite la nivel mondial pentru imunizarea populației și se numără printre cele 4 seruri aprobate de Uniunea Europeană.
Foto: Hepta