Patriarhul a spus că dacă nu mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor pentru binefacerile primite în trecut, întrerupem în prezent comunicarea şi comuniunea noastră cu Dumnezeu şi cu vrednicii înaintaşi, sărăcim duhovniceşte şi slăbim în demnitate, tocmai pentru că nu cultivăm recunoştinţa.
El a amintit că 2018 a fost declarat de către Sfântul Sinod al BOR drept Anul omagial al Unităţii de Credinţă şi Neam şi Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.
“Astfel, va fi evidenţiată, pe de-o parte importanţa unităţii naţionale a românilor şi din perspectivă bisericească, iar pe de altă parte va fi pusă în lumină contribuţia bisericii noastre la realizarea unităţii de credinţă şi de neam. De asemenea, vom comemora cu recunoştinţă şi pe făuritorii Marii Uniri. De ce, pentru că dacă nu mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor pentru binefacerile primite în trecut, întrerupem în prezent comunicarea şi comuniunea noastră cu Dumnezeu şi cu vrednicii înaintaşi, sărăcim duhovniceşte şi slăbim în demnitate, tocmai pentru că nu cultivăm recunoştinţa. De aceea, fiecare în parte şi toţi împreună suntem chemaţi să trăim anul 2018 în primul rând ca un an al mulţumirii sau al recunoştinţei aduse lui Dumnezeu pentru darul vieţii, pentru sănătate personală, dar şi pentru darul unităţii naţionale”, a spus patriarhul.
Întâistătătorul BOR şi-a exprimat speranţa ca pe 30 noiembrie să fie sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului.
Viitoarea Catedrală va avea 370 de ferestre și 27 de uși din bronz. Ea va putea găzdui în timpul slujbelor sau al unor evenimete importante ale bisericii aproximativ 5.000 de persoane. După sfințire, vor urma lucrările interioare, mai precis realizarea picturii murale sau, eventual, a mozaicurilor.
Sub cota zero a Catedralei va exista și un paraclis, în care se va oficia zilnic sfânta Liturghie.
VIDEO/Ritual aproape barbar de Anul Nou în Vaslui! Durează 48 de ore în continuu și poate deveni foarte violent
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!