„Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecția la clasă”, a transmis Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Proba scrisă ar urma să aibă loc pe data de 12 iulie, potrivit hotnews.ro.

Unii profesori spun că au susținut deja inspecția la clasă, fiind chemați încă de săptămâna trecută pentru această probă.

Concursul național de ocupare a posturilor didactice de predare din învățământul preuniversitar 2023 ar urma să fie organizat pentru 32.884 de candidați, „în vederea încadrării unităților de învățământ cu personal didactic de predare calificat și asigurării dreptului absolvenților învățământului superior care optează pentru o carieră didactică de a se putea angaja în învățământul preuniversitar cu contract individual de muncă”, precizează Ministerul Educației, în expunerea de motive din proiectul de OUG.

În același proiect, instituția condusă de Ligia Deca a propus ca probele orale de la examenul de anul acesta de la Bacalaureat să nu se mai susțină, ci să fie echivalate cu notele din liceu. De asemenea, nici evaluarea de la clasa a VI-a nu se va mai organiza în 2023, conform OUG-ului propus de minister.

Măsurile anunțate vineri vin în contextul celei mai ample greve a profesorilor din ultimii ani, care riscă să pună în pericol desfășurarea la termen a examenelor naționale, profesorii și reprezentanții lor sindicali fiind nemulțumiți de ofertele făcute până acum de guvern.

Fotografie ilustrativă / Sursa: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News