În timpul şedinţei BEC, în fața instituției s-au aflat mai mulţi protestatari. 

Reacția Dianei Șoșoacă

În urma deciziei, Diana Șoșoacă a reacționat la scurt timp, printr-un mesaj postat pe Facebook:

„BIROUL ELECTORAL CENTRAL: AUR, PSD ŞI UDMR AU VOTAT ÎMPOTRIVA CANDIDATURII DIANEI IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ! ACUM ÎNȚELEGEȚI CĂ AUR=PSD=UDMR?”, scrie, pe Facebook, Diana Şoşoacă.

„SIMION+CIOLACU+HUNOR! USR ŞI PNL JOACĂ TEATRU! VOTURILE SUVERANISTILOR S.O.S. NU MERG LA SISTEM! LUPTĂM PÂNĂ LA CAPĂT!”, a fost mesajul transmis pe pagina sa de Facebook.

BEC urmează exemplul CCR

Decizia BEC vine la doar o zi după ce și prima candidatură a Dianei Șoșoacă a fost respinsă, însă de Curtea Constituțională. În comunicatul transmis de CCR sâmbătă se arată că:

„În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de doamna Amalia Bellantoni şi domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024, cu privire la înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024”.

În replica, Diana Șoșoacă i-a acuzat pe judecătorii de la CCR că ar fi luat decizia pe baza articolelor de presă și a opiniilor jurnalistice.

Termenul de depunere a contestațiilor față de candidaturile înscrise la BEC pentru alegerile prezidențiale se încheie peste două zile.

Urmărește-ne pe Google News