Social-democrații cer motivarea deciziei care a produs o undă de șoc pe scena politică. ”Curtea Constituţională trebuie să explice rapid care au fost motivele pentru care au respins candidatura doamnei Diana Şoşoacă”. ”Sperăm că CCR a avut motive temeinice să ia o astfel de decizie, iar argumentele prezentate vor fi puternice”, menţionează PSD.

”Partidul Social Democrat susţine la nivel de principiu care stă la baza democraţiei că orice persoană are dreptul de a alege şi de a fi aleasă şi că o competiţie electorală trebuie decisă prin vot popular la urne. Votul cetăţenilor este suveran într-o democraţie, iar Partidul Social Democrat a respectat întotdeauna ceea ce au decis oamenii în mod democratic”, se precizează în comunicatul PSD.

Social-democraţii subliniază că „diverse partide sau candidaţi la preşedinţie care acuză intruziuni politice în deciziile CCR manifestă un profund dispreţ faţă de ordinea constituţională şi statul de drept din România”.

Nicolae Ciucă a transmis un avertisment tuturor românilor

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat, sâmbătă, după decizia CCR și a transmis un mesaj îndreptat către PSD. Nicolae Ciucă a atras atenția că ”o Românie în care PSD are TOT: Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituţională înseamnă că o Cortină Roşie de Fier va cădea asupra României”.

PSD susține că partidele politice și candidații la prezidențiale care acuză intruziuni politice în deciziile CCR manifestă un profund dispreţ faţă de Constituția României şi statul de drept.

”Este ruşinos să arunci în spaţiul public acuzaţii politice care demonstrează doar slaba capacitate de înţelegere a mecanismelor democratice într-un stat de drept şi un comportament periculos în eventualitatea ocupării unor funcţii de înaltă demnitate publică. Statul de drept din România şi independenţa justiţiei nu pot fi tranzacţionate în funcţie de interesele politice electorale de moment”, precizează PSD.

Urmărește-ne pe Google News