In cazurile studiate, toti cei care au ales sa-si incheie socotelile cu viata au facut-o intr-un mod violent.
„La cele 155 de persoane decedate am descoperit un defect genetic care a provocat o dereglare a productiei de serotonina, substanta responsabila cu perceptia durerii si reglarea agresivitatii la oameni. in conditii de stres continuu, cei care sufera de aceasta dereglare pot deveni in orice moment foarte agresivi la adresa propriei persoane sau cu cei din jur”, explica doctorul docent RUdiger Schellenberg, unul din autorii studiului, intr-un interviu acordat agentiei AP.
Cercetatorii germani sustin ca aceata dereglare poate duce si la activarea unui model de comportament arhaic, cum ar fi canibalismul, care exista „stocat” in gene, fiind mostenit de la stramosii omului modern.
„Comportamentele considerate disparute au luat nastere in urma cu mii de ani, pe cand oamenii consumau, in mod frecvent, carnea semenilor lor. Cu timpul, acest comportament s-a imprimat in gene, el fiind insa ulterior estompat de evolutia umana si reguli sociale. in unele cazuri insa, modelul stocat in gene razbate la suprafata, iar persoana respectiva capata, in mod firesc, un comportament canibalic. Pentru aceasta nu e nimic anormal sa ucida si sa manance un alt om. Mai mult, cand va fi prinsa si condamnata de societate, persoana respectiva nu va intelege cu ce a gresit”, explica Schellenberg.
Un alt studiu, efectuat in Marea Britanie pe 2.000 de voluntari din diferite colturi ale lumii, a aratat ca aproape 45% din oameni se trag din stramosi care au practicat, intr-un anumit moment al evolutiei, canibalismul. Cercetatorii au incercat sa identifice o anumita gena, numita prion, care s-a format pentru a-i proteja pe stramosii nostri de boala Creutzfeldt-Jakob. Aceasta maladie aparea pe vremuri doar atunci cand era consumat creierul unui cadavru. Cercetatorii au concluzionat ca oamenii care au aceasta gena sunt urmasii canibalilor.