Cannelloni cu vită
Ingrediente: 12 tuburi de cannelloni, 300 g carne de vită, un cățel de usturoi, o ceapă, două linguri de ulei, 20 g unt, sare, piper, busuioc proaspăt,100 g parmezan răzuit, pentru sos bechamel: 50 g unt, 4 linguri cu vârf de făină, 900 de ml lapte, sare, piper alb, nucșoară răzuită; decor- 200 ml sos de roșii sare, piper, busuioc
Preparare: se prepară sosul bechamel. Se pune untul într-o crăticioară, se topește, se adaugă făina, se amestecă repede și se toarnă laptele, treptat, să nu se facă cocoloașe. Se ia de pe foc și se pune sare, piper și nucșoară. Într-o oală încăpătoare se pun la fiert 4 litri de apă. Când dă în clocot se adaugă o lingură de sare și pastele cannelloni, care se fierb 4 minute, apoi se scurg si se păstrează acoperite cu un șervet de bucătărie curat, umed, ca să nu se usuce. Se macină carnea. Cele două linguri de ulei se pun într-o tigaie și se încing, apoi se adaugă și untul. Se adaugă ceapa tocată și usturoiul zdrobit și se călesc. Se adaugă carnea și se călesc împreună, amestecând continuu până când se rumenește ușor. După ce e gata carnea, se condimentează cu sare și piper după gust, se adaugă 4 linguri de sos bechamel, jumătate din parmezanul răzuit, frunze tocate de busuioc. Se amestecă totul și cu această compozitție se umplu tuburile de cannelloni. Se aprinde cuptorul la 180 de grade. Într-o tavă adâncă se toarnă jumătate din sosul bechamel. Se umplu cannelloni cu carnea și se așază deasupra. Se acoperă cu restul de sos bechamel și deasupra se așază și sosul de roșii. Deasupra se presară parmezanul rămas și se dă tava la cuptorul preîncins la 180 de grade, pentru 25 de minute.
Ăștia sunt cei mai buni canelloni cu carne!
Citește și: Ravioli umpluți cu brânză